Pan Pizza Capricciosa med kålsallad
Pizza toppas med rökt skinka, champinjoner och mozzarella uppskattas av både stora och små middagsgäster. Till pizzan serveras en spetskålssallad med basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2012
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1/2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk oregano
salt
nymald svartpeppar
Topping
150 g skivad rökt skinka
1 rödlök
6 champinjoner
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 kruka basilika
Sallad
1/2 spetskål
1/2 kruka basilika
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
1 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2463 KJ / 588 kCal
Fett25.6 g
Kolhydrater61.4 g
Protein25.1 g
Kommentarer
Det här var helt värdelöst. Varför följde jag inte mitt eget deg-recept? Det här blev en smet - i slutändan hade jag säkert i nästan dubbelt så mycket mjöl. Jag (som lagar mat varje dag) svor att aldrig mer laga mat. Tack för det.
Björn
2020-10-20Hej Björn! Tack för din kommentar, så tråkigt att det inte blev bra. Vi har provlagat receptet igen och uppdaterade då receptet från 4 dl till 5 1/2 dl mjöl bara någon dag innan din kommentar. Är det möjligen så att du lyckades pricka in det gamla receptet? Hoppas verkligen du kommer fortsätta laga mat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-22Det var för lite mjöl beräknat till 4 portioner! Men när man justerade det blev det bra! God och enkel pizza!
Helena
2020-10-04Hej Helena och Johan! Tack för era kommentarer. Vi har nu provlagat om receptet och ökat upp mängden mjöl. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-16hahaha vilket misslyckande. jag fick en riktig rinnig smet som inte blev till. någon pizzabotten. fick bli köpe pizza
Johan
2017-11-13