Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pan con tomato

Enkelt och lättlagat recept till förrätt eller som aptitretare. Pan con tomato är rostade bröd som penslats med vitlök och sedan fått hackade tomater och basilikablad strödd över sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna. Peta bort kärnorna med en tesked. Hacka tomaterna grovt.
  2. Rosta bröden på grillen. Obs! Det går jättesnabbt.
  3. Gnid de rostade brödskivorna med en ituskuren vitlöksklyfta. Droppa över lite olivolja. Lägg på tomathacket och strö över basilikablad, salt och svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • några basilikablad
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!