Paltmuffins med lyxiga tillbehör

Ett charmigt recept på matiga paltmuffins med lyxiga tillbehör som passar perfekt att servera som förrätt. Du gör det av bland annat potatis, kornmjöl, ägg, ost, lax, crème fraiche, löjrom, citron, tomat, basilika och parmaskinka.

Ingredienser
12 stycken
600 g potatis
1 1/2 msk kornmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm malen muskot
2 ägg
4 dl Västerbottensost
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering, per person
50 g kallrökt lax i skivor
1 msk crème fraiche
1 msk löjrom
1 msk finhackad rödlök
1 citronklyfta
Medelhavspalt
6 soltorkade tomater
färska basilikablad
riven ost
parmaskinka eller suovas
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2224 KJ / 532 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Lite sent kanske..men det "extra" tillbehöret är nog creme fraiche, som står med i beskrivningen..
Jennie
2013-06-18Fråga. På bilden i Buffe´ ser man också ytterligare ett tillbehör,troligen en pilgrimsmussla. Den finns ej med i beskrivningen. Mvh Agneta
Agneta
2010-04-26