Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Paltmuffins med lyxiga tillbehör

Ett charmigt recept på matiga paltmuffins med lyxiga tillbehör som passar perfekt att servera som förrätt. Du gör det av bland annat potatis, kornmjöl, ägg, ost, lax, crème fraiche, löjrom, citron, tomat, basilika och parmaskinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och riv potatisen fint. Lägg i en bunke. Blanda kornmjöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, salt och peppar.
  3. Rör ner äggen i potatisen. Tillsätt mjölblandningen och hälften av den rivna osten. Blanda väl. Låt stå ca 10 minuter.
  4. Smörj en muffinsplåt (för 12 muffins) med smör. Fyll upp med smeten till 2/3 i varje form. Strö över resten av den rivna osten.
  5. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna och blivit lite frasiga. Servera med tillbehören.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 600 g potatis
  • 1 1/2 msk kornmjöl
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm malen muskot
  • 2 ägg
  • 4 dl Västerbottensost
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering, per person
  • 50 g kallrökt lax i skivor
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk löjrom
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 citronklyfta
Medelhavspalt
  • 6 soltorkade tomater
  • färska basilikablad
  • riven ost
  • parmaskinka eller suovas
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2224 kJ / 532 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden