Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

Festligt och fräscht recept på gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost. Förtjusande och vinnande smaker i en oklanderlig sallad. Fantastisk att servera på julbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10  buffèportioner.

  1. Skär fänkålen i så tunna skivor som möjligt. Lägg skivorna i isvatten i 5 minuter (då blir de extra krispiga).
  2. Häll av vattnet, låt fänkålen rinna av.
  3. Lägg upp laxen, fänkålen, salladsskotten och osten på ett fat eller tallrikar. Blanda olivoljan med citronjuicen och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen och toppa med löjrommen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt Västerbottensosten mot mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål (à ca 250 g)
  • ca 300 g gravad lax i skivor
  • 1 dl salladsskott
  • 75 g Västerbottensost
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt och peppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g löjrom
Lägg till i inköpslistan