Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

1
0
Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

Festligt och fräscht recept på gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost. Förtjusande och vinnande smaker i en oklanderlig sallad. Fantastisk att servera på julbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål (à ca 250 g)
ca 300 g gravad lax i skivor
1 dl salladsskott
50 - 75 g Västerbottensost
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt och peppar
1 krm svartpeppar
100 g löjrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt Västerbottensosten mot mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10  buffèportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer