Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

Festligt och fräscht recept på gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost. Förtjusande och vinnande smaker i en oklanderlig sallad. Fantastisk att servera på julbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost

Ingredienser

4 portioner
1   fänkål (à ca 250 g)
ca 300 g  gravad lax i skivor
1 dl  salladsskott
50 - 75 g  Västerbottensost
2 msk  olivolja
2 msk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt och peppar
1 krm  svartpeppar
100 g  löjrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt Västerbottensosten mot mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10  buffèportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Västerbottensostpaj med romröra
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västerbotten Royal
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddgrillad laxsida med Västerbottensost och hasselnötter
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga