Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök

En riktigt len och skummig soppa med smak av mandelpotatis och gräslök. Toppa soppan med lite löjrom och servera tillsammans med en god brödbit vid sidan av. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs skivad mandelpotatis utan skal med lite hackad lök i smöret.
  2. Slå i vittvin och buljong låt koka under lock, 10-12 min.
  3. Krydda nu med lite salt, peppar och riven muskot.
  4. Tillsätt grädden och koka ihop.
  5. Mixa med stavmixer riktigt skummigt.
  6. Häll upp i skål, toppa med löjrom och finskuren gräslök eller finskuren rökt vildand.
  7. Servera med lite bröd direkt på brädan.

För alla

Gör glutenfri: Servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och soja- eller havrebaserad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g mandelpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong/ kalvbuljong
  • salt och peppar
  • muskot
  • 1 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 40 g löjrom eller strimlat rökt vildand (40 g rom motsvarar ca 50 g strimlat vildandsbröst)
  • finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?