Palsternackskaka med apelsinfrosting

42
9
Palsternackskaka med apelsinfrosting

Morotskakan har fått allvarlig konkurrens! För den här palsternackskakan med kardemumma är minst lika saftig och otroligt god. Den krämiga apelsinfrostingen på toppen tjänar som pricken över i. Överraska dina gäster och se vad de tycker!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Palsternackskaka med apelsinfrosting

Ingredienser

10 portioner
275 g palsternacka
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
ev blommor till garnering, gärna ringblommor

Apelsinfrosting

75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
200 g färskost
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl vispgrädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och grädde.

Gör så här

Tips

Rosta solroskärnor och kokosflingor i en torr stekpanna och strö över kakan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Stefan

2020-10-08

Väldigt god. Palsternackan har inte dock någon jätte tydlig smak, morotskaka smakar nog lite mer.

Kristinn

2020-09-25

Jättegod och saftig!

Jennifer

2020-09-25

Överraskande god

Näringsvärde per portion

Energi 2354 KJ / 562 kCal
Fett 35 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden