Palsternackskaka med apelsinfrosting
Morotskakan har fått allvarlig konkurrens! För den här palsternackskakan med kardemumma är minst lika saftig och otroligt god. Den krämiga apelsinfrostingen på toppen tjänar som pricken över i. Överraska dina gäster och se vad de tycker!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
10 portioner
275 g palsternacka
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
ev blommor till garnering, gärna ringblommor
Apelsinfrosting
75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
200 g färskost
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2354 KJ / 562 kCal
Fett35 g
Salt1.2 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g
Kommentarer
Väldigt god. Palsternackan har inte dock någon jätte tydlig smak, morotskaka smakar nog lite mer.
Stefan
2020-10-08Jättegod och saftig!
Kristinn
2020-09-25Överraskande god
Jennifer
2020-09-25