Kardemummaäpplen med peppar och citron

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kardemummaäpplen med peppar och citron

En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Kardemummaäpplen med peppar och citron

Ingredienser

4 portioner
2 dl vatten
1 dl socker
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hel, stött kardemumma
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm grovmalen svartpeppar
4 äpplen
8 - 10 skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig latte med havredryck
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga