Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Kardemummaäpplen med peppar och citron

En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop vatten, socker, citronjuice, kardemumma, apelsinskal och svartpeppar i en vid kastrull. Låt sjuda ett par minuter.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i centimetertjocka skivor. Lägg ner dem i den sjudande lagen. Sätt på ett tättslutande lock och sjud försiktigt i ca 2 minuter. Ta av från värmen och låt stå och dra på eftervärme minst 20 minuter.
  3. Krossa mandelskorporna grovt. Varva äppelskivor med skorpsmulor på tallrikar. Skeda över lite av lagen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Innehåller mjölk, ägg och gluten.
Gör mjölkfri: byt ut grädde eller glass mot mjölkfria alternativ.
Gör äggfri: välj vispgrädde eller en äggfri sorbet och äggfria skorpor.
Gör glutenfri: byt de italienska mandelskorporna mot glutenfria mandelbiskvier från Cloetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk hel, stött kardemumma
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 4 äpplen
  • 10 skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
  • vispgrädde eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer