Kardemummaäpplen med peppar och citron

2
0
Kardemummaäpplen med peppar och citron

En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Kardemummaäpplen med peppar och citron

Ingredienser

4 portioner
2 dl vatten
1 dl socker
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hel, stött kardemumma
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm grovmalen svartpeppar
4 äpplen
8 - 10 skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
vispgrädde eller vaniljglass

För alla

Innehåller mjölk, ägg och gluten.
Gör mjölkfri: byt ut grädde eller glass mot mjölkfria alternativ.
Gör äggfri: välj vispgrädde eller en äggfri sorbet och äggfria skorpor.
Gör glutenfri: byt de italienska mandelskorporna mot glutenfria mandelbiskvier från Cloetta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1300 KJ / 310 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden