Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
4
Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

Denna vegetariska palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås är en riktigt höjdarrätt. De förvällda grönsakerna tillagas i ugn täckt av riven ost och sås, som du ger färg och smak med hjälp av gurkmeja. Himmelskt gott!

Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

Ingredienser

4 portioner
4 palsternackor
250 g broccoli
2 dl riven ost

Sås

1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jag förstår faktiskt inte hur det är meningen att detta ska bli 4 portioner? Åtminstone om detta är själva huvudnumret - det står ju att man ska servera med bröd. Det smakade helt okej, men kändes mest som ett tillbehör. Vi åt sallad med fetaost och bönor till så vi fick lite mer att mätta oss med.

Evelina

2013-01-29

Fantastislt gott och lättlagat! En höjdare!

Agneta

2011-01-14

Vansinnigt gott!!! TIPS: Blir ännu bättre om man byter ut mjölken mot creme fraiche.

Marianne

2006-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett29 g

Testa liknande recept

Marockansk fusktagine
Betyg 3.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastasås på annorlunda sätt
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gotländsk lammgryta
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Solgul shot
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga