Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås
Denna vegetariska palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås är en riktigt höjdarrätt. De förvällda grönsakerna tillagas i ugn täckt av riven ost och sås, som du ger färg och smak med hjälp av gurkmeja. Himmelskt gott!
Ingredienser
4 portioner
4 palsternackor
250 g broccoli
2 dl riven ost
Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett29 g
Kommentarer
Jag förstår faktiskt inte hur det är meningen att detta ska bli 4 portioner? Åtminstone om detta är själva huvudnumret - det står ju att man ska servera med bröd. Det smakade helt okej, men kändes mest som ett tillbehör. Vi åt sallad med fetaost och bönor till så vi fick lite mer att mätta oss med.
Evelina
2013-01-29Fantastislt gott och lättlagat! En höjdare!
Agneta
2011-01-14Vansinnigt gott!!! TIPS: Blir ännu bättre om man byter ut mjölken mot creme fraiche.
Marianne
2006-09-18