Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

Denna vegetariska palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås är en riktigt höjdarrätt. De förvällda grönsakerna tillagas i ugn täckt av riven ost och sås, som du ger färg och smak med hjälp av gurkmeja. Himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternackorna i skivor. Förväll skivorna i lättsaltat vatten några min. Skär broccolin i mindre bitar. Förväll även den i några min. Låt grönsakerna rinna av. Lägg palsternacka och broccoli i rader i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Sås: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs vitlöken i matfettet i en kastrull. Tillsätt mjöl och späd med mjölken. Strö i gurkmeja och salt och låt såsen koka några min. Smaka av med peppar.
  3. Häll såsen över palsternacka och broccoli. Strö över osten och gratinera i 250°C, ca 10 min. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor
  • 250 g broccoli
  • 2 dl riven ost
Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden