Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

6
4
Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

Denna vegetariska palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås är en riktigt höjdarrätt. De förvällda grönsakerna tillagas i ugn täckt av riven ost och sås, som du ger färg och smak med hjälp av gurkmeja. Himmelskt gott!

Palsternacks- och broccoligratäng med solgul sås

Ingredienser

4 portioner
4 palsternackor
250 g broccoli
2 dl riven ost

Sås

1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Evelina

2013-01-29

Jag förstår faktiskt inte hur det är meningen att detta ska bli 4 portioner? Åtminstone om detta är själva huvudnumret - det står ju att man ska servera med bröd. Det smakade helt okej, men kändes mest som ett tillbehör. Vi åt sallad med fetaost och bönor till så vi fick lite mer att mätta oss med.

Agneta

2011-01-14

Fantastislt gott och lättlagat! En höjdare!

Marianne

2006-09-18

Vansinnigt gott!!! TIPS: Blir ännu bättre om man byter ut mjölken mot creme fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 500 kCal
Fett 29 g
Läs mer om näringsvärden