Palak bönor med couscous

22
6 Klimatsmart
Palak bönor med couscous

Veckans vego kommer här! Låt bönmixen omges av smakerna från garam masalan och ingefära, tillsätt krossade tomater och låt smakerna koka ihop. Ät grytan ihop med fluffig couscous, och även lite gurka som fått marineras med citronsaft och färsk persilja. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Palak bönor med couscous

Ingredienser

4 portioner

Palak bönor

1
gul lök
1
röd paprika
2 msk
riven ingefära
1
bifftomat
3 msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala (kryddblandning)
500 g
krossade tomater
1 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
1
förp kokt bönmix (à 380 g)
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
4
port couscous (gärna fullkorn)
1
gurka
1
citron
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.  
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous och havrebaserad grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Petter

2021-03-21

Gott! Hällde i tre msk garam masala istället för en, så det blev lite mer smak. Ska byta ut havregrädden mot kokosmjölk nästa gång tror jag.

Alva

2021-01-08

Palak betyder spenat (som i palak paneer = spenat paneer (färskost). Men det finns ingen spenat eller nåt grönt blad i denna? Kanske bönmasala är bättre? :)

Elizabet

2020-12-05

Gott men alldeles för starkt! Rekommenderar att ta mindre än en matsked av garam masala.

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 656 kCal
Fett 15 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 81 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept