Palak bönor med couscous
Veckans vego kommer här! Låt bönmixen omges av smakerna från garam masalan och ingefära, tillsätt krossade tomater och låt smakerna koka ihop. Ät grytan ihop med fluffig couscous, och även lite gurka som fått marineras med citronsaft och färsk persilja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
Palak bönor
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk riven ingefära
1 bifftomat
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala (kryddblandning)
500 g krossade tomater
1 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokt bönmix (à 380 g)
65 g färsk spenat
salt
peppar
4 port couscous (gärna fullkorn)
1 gurka
1 citron
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2209 KJ / 526 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater83 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej - hur beräknar ni näringsinnehåll och kalorier om detta recept ska motsvara 4 portioner?
Susanna
2022-11-28Hej Susanna! Vi räknar ihop näringsvärden för samtliga ingredienser och delar sedan på antalet portioner. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-29Hej! Under gör glutenfri står det att man ska välja havrebaserad grädde, men jag vill påpeka att många havregrädde inte är glutenfria så förtydliga gärna vad ni menar där. Mvh
Jenny
2021-04-19Tack Jenny! Vi har nu förtydligat att vi menar att båda produkterna ska vara glutenfria. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-20Gott! Hällde i tre msk garam masala istället för en, så det blev lite mer smak. Ska byta ut havregrädden mot kokosmjölk nästa gång tror jag.
Petter
2021-03-21