Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Pak soi med soja och sesam

Pak choi är nära besläktad med kinesisk salladskål, men med en betydligt snyggare look och härlig krispighet. Stek i smör och smaksätt med sesamolja och japansk soja. Vips har du ett suveränt tillbehör till ugnsbakad lax med ris eller nudlar med klar Kina-feeling!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela pak choi längs med. Stek den i smör ca 2 minuter i en stor stekpanna.
  2. Häll på sesamolja och soja och sätt på locket. Ånga ca 2 minuter, tills den är färdig.
  3. Strö över sesamfrön.
  4. Till servering: Servera gärna med ugnsbakad lax och ris eller nudlar.

För alla

Gör glutenfri: servera glutenfria nudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar.

Näringsberäkning är exkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g pak choi
  • 25 g smör
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • sesamfrön
Till servering
  • ugnsbakad lax
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1782 kJ / 425 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer