Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

Betyg 2.9 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

Paj med Västerbottensost är en älskad klassiker på svenska bord. Här presenteras den i en uppdaterad, lite stabilare version, som gräddas i brödform och serveras i bitar för att ätas direkt i hand. Färsk babyspenat och gula körsbärstomater sätter färg på rätten och kompletterar smaken av Västerbottensost.

Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning

4 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven Västerbottensost
salt
peppar
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
10 gula körsbärstomater

Till servering

vaxat papper

Gör så här

00:15:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Går det att frysa in pajen?

    Linnea

    Hej Linnea! Det går jättebra att frysa in pajen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • paj med kantareller

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi3595 KJ / 859 kCal
Fett68 g
Salt2.9 g
Kolhydrater36 g
Protein24 g

Testa liknande recept

  • Smördegssnurror med Västerbottensost
    Betyg 4.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brytbröd med kalamataoliver
    Betyg 2.9 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Focaccia med Västerbottensost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad