Paj på Västerbottensost med fänkålssallad

13
1
Paj på Västerbottensost med fänkålssallad

En underbart frasig Västerbottensostpaj på filodeg. Västerbottensosten gör pajen smakrik och den passar utmärkt till den tunt hyvlade fänkålen som blandas med rödlök och hackad dill. Toppa med räkor. Perfekt bufférätt till julbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Paj på Västerbottensost med fänkålssallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

ca 150 g
Västerbottensost
3
ägg
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Filodeg

50 g
smör
5
ark filodeg

Fänkålssallad

1/2
burk räkor i lake (à 460 g)
1
fänkål
1/2
rödlök
1/2
ask, färsk dill (à 20 g)
1
citron
2 msk
olja

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.

Gör så här

Tips

Pajen kan göras dagen innan servering. Värm innan servering mitt i ugnen i 150°C ca 20 minuter.
Salladen kan göras dagen innan, men vänd ner räkorna precis innan servering.
Näringsberäkningen är på pajen exkl. fänkålssallad.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Sandra

2019-01-03

Trevligt tillskott till julbordet, både VB-pajen på filodeg samt fänkålssalladen. Salladen föll dock inte alla i smaken, men vi julvärdar tyckte absolut om den!

Näringsvärde per portion

Energi 1267 KJ / 302 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept