Paj med ingefära och koriander

8
0
Paj med ingefära och koriander

Både ingefära och koriander är två ingredienser som har stark karaktär. Tillsammans med fyllig crème fraiche och den mjuka och lena äggstanningen blir pajen mustig, god och definitivt uppskattad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Paj med ingefära och koriander

Ingredienser

10 portioner

Pajdeg

3 dl dinkelmjöl (alt vetemjöl)
125 g smör
2 msk crème fraiche
1 krm salt eller örtsalt

Fyllning

10 cm färsk ingefära (10 cm motsvarar ca 75 g)
1 stort knippe bladpersilja (à ca 100 g)
1 tsk solrosolja
1 - 1 1/2 kruka koriander
3 dl crème fraiche
2 ägg
2 äggulor
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1260 KJ / 300 kCal
Fett 25 g
Läs mer om näringsvärden