Paj med ingefära och koriander

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Paj med ingefära och koriander

Både ingefära och koriander är två ingredienser som har stark karaktär. Tillsammans med fyllig crème fraiche och den mjuka och lena äggstanningen blir pajen mustig, god och definitivt uppskattad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Paj med ingefära och koriander

Ingredienser

10 portioner

Pajdeg

3 dl  dinkelmjöl (alt vetemjöl)
125 g  smör
2 msk  crème fraiche
1 krm  salt eller örtsalt

Fyllning

10 cm  färsk ingefära (10 cm motsvarar ca 75 g)
1   stort knippe bladpersilja (à ca 100 g)
1 tsk  solrosolja
1 - 1 1/2   kruka koriander
3 dl  crème fraiche
2   ägg
2   äggulor
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Grillade parmesanbröd
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzadeg romana
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sveciabröd med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Victorias dinkelbaguetter
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkel- och rågknäcke med frön
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dinkelscones
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga