Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Paj med ingefära och koriander

Både ingefära och koriander är två ingredienser som har stark karaktär. Tillsammans med fyllig crème fraiche och den mjuka och lena äggstanningen blir pajen mustig, god och definitivt uppskattad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen mellan två ark plastfolie. Tumma ut den i en låg pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bufféport). Tryck fast degen. Ställ formen i frysen i 15 minuter.
  3. Förbaka pajskalet i 10 minuter.
  4. Sänk värmen till 200°C.
  5. Fyllning: Skala och hacka ingefäran. Kör ingefära och persilja i matberedare med oljan till en slät kräm. Fördela detta på pajskalet.
  6. Mixa koriander med 1/3 av crème fraichen i matberedare eller med mixerstav.
  7. Vispa samman ägg, äggulor och den smaksatta och den naturella crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Fördela ovanpå ingefärskrämen.
  8. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad.
  9. Dekorera gärna med det kryddgröna som trädgården har att erbjuda.

För alla

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10
Pajdeg
  • 3 dl dinkelmjöl (alt vetemjöl)
  • 125 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt eller örtsalt
Fyllning
  • 10 cm färsk ingefära (10 cm motsvarar ca 75 g)
  • 1 stort knippe bladpersilja (à ca 100 g)
  • 1 tsk solrosolja
  • 1 - 1 1/2 kruka koriander
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer