Paj i långpanna med tre ostar

Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
4.8Världens godaste
Paj i långpanna med tre ostar

Lagrad hårdost och ricotta i äggstanningen, gorgonzola på toppen. En maxad ostpaj helt enkelt, som du gör i långpanna. Toppa även ostpajen med fräscha salladsblad, skivade päron i citrondressing och rostade hasselnötter. Bjuds med fördel i mindre mingelbitar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Paj i långpanna med tre ostar

Ingredienser

30-35 små bitar
225 g kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 stort ägg
2 msk iskallt vatten

Fyllning

2 askar ricottaost (à 250 g)
4 dl vispgrädde
300 g riven lagrad ost (18 månader)
2 krm kajennpeppar
4 ägg
salt
nymalen svartpeppar

Dressing

1 msk färskpressad citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
2 krm flingsalt
2 msk honung
3/4 dl rapsolja

Topping

1 påse blandsallad (à 125 g)
3 fasta päron
150 g gorgonzolaost
1 dl grovhackade hasselnötter (gärna rostade)

Gör så här

00:30:00
00:15:00
00:10:00
00:40:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Jättegod! Det går bra att använda två st smördegs- eller pajdegsförpackningar istället för egen deg om man vill förenkla.

    Karin

  • Brände mitt pajskal fast jag gjorde exakt som det står i receptet

    Karina

  • Om man vill göra receptet i en vanlig pajform för 4 pers. Hur kan man ändra i receptet?

    Cecilia

  • Fantastiskt god paj som har lite häftigare smaker än en ordinär västerbottenpaj. Hade rökt lax och parmaskinka till.

    Cecilia

  • Vad passar att ha till denna oaj? Lax? Prosciutto?

    Cecilia

  • Hej Sandra. Det där var otrevligt skrivet, tycker jag. Klart som sjutton att man måste få fråga.Admin er uppgift att se till tonen här!

    Kerstin

    Hej Kerstin! Tack för att du hörde av dig till oss gällande detta. Självklart ska vi ha en god ton här. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Alltså ursäkta men tycker många frågar lite väl dumma o onödiga frågor. Om den kan förvaras i kylen, frysas, hur man värmer etc. ÄR VÄL KLART MAN KAN GÖRA DEN INNAN MAN ÄTER DEN!! Vad har man annars kyl o frys till...? Kan man liksom inte tänka lite själv!? Måste ej va så erfaren o bra på mat o matlagn för det. Tror ni tycker samma men svarar artigt ändå... ;-)

    Sandra

    Hej Sandra! Vi har alla olika nivåer av kunskap när det kommer till matlagning och alla frågor är välkomna. Vänligen tänk på hur du formulerar dig när du kommenterar på recept på ica.se fortsättningsvis. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Jakob! Den går bra att frysa! Prova att ersätta ricottan med någon annan typ av färskost, som philadelphia. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Går det att frysa pajen om man behöver göra den en lång tid innan? Ricottaost är inte så vanlig, gör den mycket för smaken eller går den ersätta med något annat?

    Jakob

  • Hej Helena, värm i 150 grader i ca 10 minuter. Man kan känna lite med fingret om den är varm. Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi1174 KJ / 281 kCal
Fett23 g
Salt0.4 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Vitlöksbröd i ugn med mozzarella
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kräftbröd med ost och dill
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostdipp med dill och citron
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesankex
    Betyg 4.6 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smördegssnurror med ost
    Betyg 4.5 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kräftpasta
    Betyg 4.5 av 5.345 personer har röstat
    Receptet har 52 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad