Sparris- och parmesanpaj

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
0
Sparris- och parmesanpaj

Smakrik paj i långpanna med färsk grön sparris och parmesan. Skär gärna i mindre bitar och bjud på buffén. Pajen kan lagas upp till 1 månad i förväg och förvaras i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Sparris- och parmesanpaj

Ingredienser

20 som bufféportion
300 g  smör
7 dl  dinkelsikt eller vetemjöl
4 msk  kallt vatten
späda salladsblad t ex röda mangoldskott till garnering

Fyllning

8   ägg
2 dl  mjölk
6 dl  vispgrädde
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
3   knippen färsk grön sparris
7 dl  riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör, mjölk och vispgrädde med laktosfria produkter.

Gör så här

Tips

Förbered
Upp till 1 månad före festen: Gör pajen, skär i bitar och frys in.
På festdagen: Ta fram pajerna och låt tina i rumstemperatur.
Strax före servering: Värm ev pajerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Galette med grön sparris och Västerbottensost
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris- och ostpaj
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paj i långpanna med sparris och prästost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga