Paj à la Italien
Paj à la Italien är en matig paj på grahamsmjöl och vetemjöl. Pajen har en härlig blandning av soltorkade tomater, skinka och västerbottensost ovanpå pajskalet. Servera med en fräsch sallad.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk vatten
Fyllning
50 g marinerade soltorkade tomater
150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl lagrad ost (t ex västerbotten)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
sallad till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett38 g
Salt3.3 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God men gärna mer soltorkade tomater och kanske lite purjo för mer smak…
Ulrika
2023-01-14Skulle nog haft i mer soltorkade tomater eller fetaost som några kommenterat. Men god och enkel paj.
Peter
2021-05-10Jättegott
Robert
2020-04-06