Paj à la Italien

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
8
Paj à la Italien

Paj à la Italien är en matig paj på grahamsmjöl och vetemjöl. Pajen har en härlig blandning av soltorkade tomater, skinka och västerbottensost ovanpå pajskalet. Servera med en fräsch sallad.

Paj à la Italien

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

2 dl  vetemjöl
1 dl  grahamsmjöl
100 g  smör eller margarin
3 msk  vatten

Fyllning

50 g  marinerade soltorkade tomater
150 g  rökt skinka
3   ägg
3 dl  mjölk
2 dl  lagrad ost (t ex västerbotten)
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
sallad till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

God men gärna mer soltorkade tomater och kanske lite purjo för mer smak…

Ulrika

2023-01-14

Skulle nog haft i mer soltorkade tomater eller fetaost som några kommenterat. Men god och enkel paj.

Peter

2021-05-10

Jättegott

Robert

2020-04-06

Näringsvärde per portion

Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett38 g
Salt3.3 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ostmuffins med rökt skinka, dijonsenap och örter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Västerbottensostpaj med spenat
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Lasagne med rökt skinka och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegspaj med svamp och kyckling
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga