Paj à la Italien

30
7
Paj à la Italien

Paj à la Italien är en matig paj på grahamsmjöl och vetemjöl. Pajen har en härlig blandning av soltorkade tomater, skinka och västerbottensost ovanpå pajskalet. Servera med en fräsch sallad.

Paj à la Italien

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning

50 g marinerade soltorkade tomater
150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl lagrad ost (t ex västerbotten)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
sallad till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Peter

2021-05-10

Skulle nog haft i mer soltorkade tomater eller fetaost som några kommenterat. Men god och enkel paj.

Robert

2020-04-06

Jättegott

Ingrid

2014-06-19

Jättegod paj. Gick åt som "smör i solsken" vid studentmottagningen. Skulle gjort många!

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 628 kCal
Fett 38 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 38 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden