Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Paj à la Italien

Paj à la Italien är en matig paj på grahamsmjöl och vetemjöl. Pajen har en härlig blandning av soltorkade tomater, skinka och västerbottensost ovanpå pajskalet. Servera med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och margarin eller smör i en matberedare eller bunke. Hacka samman till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Låt pajen vila ca 30 min.
  2. Förgrädda pajskalet ca 10 min i 200°C.
  3. Fyllning: Grovhacka marinerade soltorkade tomater. Strimla rökt skinka. Lägg tomatbitar och skinkstrimlor i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och svartpeppar. Häll blandningen i pajskalet.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • 150 g rökt skinka
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl lagrad ost (t ex västerbotten)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • sallad till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2628 kJ / 628 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept