Ost- och skinkpaj med aprikoser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ost- och skinkpaj med aprikoser

En riktigt smarrig ost- och skinkpaj där sältan från osten gifter sig väl med sötman från de färska aprikoserna. Supergod som lunch eller middag tillsammans med en fräsch grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Blanda mjölet, smöret och ägget i en matberedare och hacka ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnsfast form eller 6 små ugnsformar (för 6 port). Låt vila ca 30 minuter i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Riv osten. Skär aprikoserna i tunna klyftor. Strimla löken, fräs den i olivolja och lägg i pajskalet. Lägg även i bitar av skinkan och aprikosklyftorna.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, riven ost, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostsmeten och toppa med rostad lök. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Täck med ett bakplåtspapper om den börjar få för mycket färg.
  5. Till servering: Servera gärna med en fräsch sallad.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Falbygdens.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
Fyllning
  • 150 g racletteost
  • 2 färska aprikoser
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 6 skivor skinka
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • rostad lök
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan