Paj à la Italien

Paj à la Italien är en matig paj på grahamsmjöl och vetemjöl. Pajen har en härlig blandning av soltorkade tomater, skinka och västerbottensost ovanpå pajskalet. Servera med en fräsch sallad.

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk vatten
Fyllning
50 g marinerade soltorkade tomater
150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl lagrad ost (t ex västerbotten)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
sallad till servering
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett38 g
Salt3.3 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stGod men gärna mer soltorkade tomater och kanske lite purjo för mer smak…
Ulrika
Skulle nog haft i mer soltorkade tomater eller fetaost som några kommenterat. Men god och enkel paj.
Peter
Jättegott
Robert
Jättegod paj. Gick åt som "smör i solsken" vid studentmottagningen. Skulle gjort många!
Ingrid
Jag lägger alltid i lite färsk basilika också. Fantastiskt god och uppskattad paj. Lätt att göra.
Mirjam
Fetaost och oliver är något som rekommenderas att ha i. Grymt god paj!
Lotten
Det man kan ha i som är jättegott ät fetaost. Då kan man även minska den lagrade osten något.
Sarah
Det fattas något. Kan lite purjolök och paprika förändra något?
Per-arne