Paj à la Italien

Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Paj à la Italien

Paj à la Italien är en matig paj på grahamsmjöl och vetemjöl. Pajen har en härlig blandning av soltorkade tomater, skinka och västerbottensost ovanpå pajskalet. Servera med en fräsch sallad.

Paj à la Italien

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning

50 g marinerade soltorkade tomater
150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl lagrad ost (t ex västerbotten)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
sallad till servering

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • God men gärna mer soltorkade tomater och kanske lite purjo för mer smak…

    Ulrika

  • Skulle nog haft i mer soltorkade tomater eller fetaost som några kommenterat. Men god och enkel paj.

    Peter

  • Jättegott

    Robert

Näringsvärde per portion

Energi2628 KJ / 628 kCal
Fett38 g
Salt3.3 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Smashed potato pie
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ost- och skinkpaj med aprikoser
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västerbottensostpaj med spenat
    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad