Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Instant croissanter

En snabb lösning till fikat eller den lyxiga frukosten är dessa instant croissanter med riven choklad ovanpå. Enkelt att göra med färdigköpt croissantdeg på burk och oj så gott med den rivna chokladen som smält inuti.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Öppna croissantburken och rulla ut degen. Dela degen vid perforeringarna och strö på riven choklad på hälften av croissanterna. Rulla ihop från bredsidan. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda enligt anvisning.

För alla

Innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i degen. Läs innehållsdeklarationen noga!
Gör glutenfri: använd glutenfria frysta crois-santbröd av märket d/s (Fria Bröd). Ringla ev lite smält choklad över.

Tips

Croissantdeg finns att köpa på burk i välsorterade livsmedelsaffärer. Det är bara att öppna, lägga på plåt och grädda. Croissanterna är godast nybakade, så ställ in dem i ugnen när gästerna kommer. Välj gärna en choklad med hög kakaohalt. Men även utan choklad täcker croissanterna in en stor del av dagens energibehov.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 burkar croissantdeg (à 240 g)
  • 2 dl grovt riven choklad
Lägg till i inköpslistan