Instant croissanter
En snabb lösning till fikat eller den lyxiga frukosten är dessa instant croissanter med riven choklad ovanpå. Enkelt att göra med färdigköpt croissantdeg på burk och oj så gott med den rivna chokladen som smält inuti.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
12 st
2 burkar croissantdeg (à 240 g)
2 dl grovt riven choklad
För alla
Innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i degen. Läs innehållsdeklarationen noga!
Gör glutenfri: använd glutenfria frysta crois-santbröd av märket d/s (Fria Bröd). Ringla ev lite smält choklad över.
Gör så här
Tips
Croissantdeg finns att köpa på burk i välsorterade livsmedelsaffärer. Det är bara att öppna, lägga på plåt och grädda. Croissanterna är godast nybakade, så ställ in dem i ugnen när gästerna kommer. Välj gärna en choklad med hög kakaohalt. Men även utan choklad täcker croissanterna in en stor del av dagens energibehov.
Har du lagat receptet?
Kommentarer