Pad thai – nudelwok med cashewnötter

Dröm dig bort till en thailändsk strand med en pad thai, wokade äggnudlar med purjolök, paprika, ägg och sambal oelek. Schnitzel från rapsgrisbog gör sig bra i woken. Servera med rostade cashewnötter och lime. Lite som en minisemester.

Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 morot
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk böngroddar (à 280 g)
ca 500 g rapsgrisschnitzel av bog
2 msk olja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
3 ägg
2 lime
2 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja
Till servering
rostade cashewnötter
Gör så här
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2950 KJ / 705 kCal
Fett29 g
Kolhydrater61.8 g
Protein45.6 g
Kommentarer
7 stDetta va supergott men vibtog chilisås istället gör sambal även jordnötter istället för cersewnötter!
Emelie
Jag är vegetarian och detta funkar bra genom att bara ta bort köttet :-)
Carina
Vi tyckte mycket om denna rätt, även barnen. I stället för fläskkött strimlade jag några skivor ryggbiff, det gick utmärkt. Jag vände också ner en näve ruccola som fanns i kylskåpet. Eftersom äggnudlarna kokar på 4 minuter och gärna klibbar vid varmhållning tycker jag att punkt ett och två borde byta plats.
Mia
Som LCHF:are & thaimatsfantast blir jag alltid lika glad när jag hittar recept som enkelt kan anpassas. Följande har jag bytt ut: äggnudlar mot sjögräsnudlar (ett alternativ är mirakelnudlar – båda finns på ICA), morot mot 5 cm rättika, soja mot 2 msk osötat knaprigt jordnötssmör. Utsökt :)
Paola
Riktigt gott och enkelt att slänga ihop till vardags! Kan även rekommendera denna rätt för vegetarianer om man utesluter köttet. Jag är gjorde den köttfri själv och kände inte att något saknades!
Jessika
Mycket gott, kul med recept från andra världsdelar och inte bara svensk mat! Gott som både fredagsmat som vardagsmat! Enkelt och smidigt.
Malin
Relativt nyttigt, men framförallt gott !
Mikael