Pad Thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 496 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
72 stDenna gången gjorde jag med kycklingfärs. Tyckte nog att det var bättre än filè. Hade babyspenat i kylen, lät den smälta ner i pannan. serverade med soyamajonäs, passade riktigt bra ihop
Ann-charlotte
Jättegott/Amie
Anne-marie
Jätte jättegott. Flera skrev att Santa Marias sås inte var gott. Förlåt ICA, men jag gjorde ett recept från Jennys matblogg. Den var riktig god. 1msk fisksås, 1,5 msk oystersås, 0,5 msk kinesisk soja, 3 pressade vitlökar, 3 msk vatten, saften av 1 lime, 1 hackad chilifrukt samt 1 tsk socker. Vrålgött.
Ann-charlotte
För god! :)
Anne-marie
Vill man ha ett riktigt bra resultat så får man göra själva Pad Thai såsen själv, det är ganska lätt och tar bara 10-15 minuter. Sharlottenlök, vitlök, tamarindkoncentrat eller pasta, fish sauce, palmsocker och chili flakes.
Robert
Köp inte Santa Marias pad thai-sås. Den smakar bara tomat. Annars en god och enkel rätt.
Anna
Supergott och extremt snabb rätt! Kryddade med extra fish-sauce och salt så blev det bra .
Amanda
Gjorde precis efter receptet bortsett från att jag tog mer sås. Använde Blue Dragon som någon rekommenderade. Men vilken besvikelse. Smakade inte mycket.
Karin
Prova Blue dragons pad thai-sås. Den har en bra smak och det går utmärkt att krydda upp den. Jag brukar även ha i gul lök, tunna morotsstavar och broccoli. Eller helt enkelt en påse med wokgrönsaker.
Caroline
Woksåsen är väldigt viktig. Testade göra egen. Oystersås, fisksås och soya, lika delar.... lite chiliflakes å lite sötma blev supergott.
Agneta