Pad Thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl grovt hackade jordnötter
Till servering
1 lime
koriander
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 496 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och extremt snabb rätt! Kryddade med extra fish-sauce och salt så blev det bra .
Amanda
2025-06-09Gjorde precis efter receptet bortsett från att jag tog mer sås. Använde Blue Dragon som någon rekommenderade. Men vilken besvikelse. Smakade inte mycket.
Karin
2025-05-31Prova Blue dragons pad thai-sås. Den har en bra smak och det går utmärkt att krydda upp den. Jag brukar även ha i gul lök, tunna morotsstavar och broccoli. Eller helt enkelt en påse med wokgrönsaker.
Caroline
2025-03-26