Pad kra pao

Pad kra pao, även kallat pad krapow, är den ultimat vardagsrätten - snabb, enkel och smakrik! En thailändsk rätt som görs på färs, flera goda smaksättare och holy basil men den kan vara lite knepig att få tag i så vi har bytt ut den till thaibasilika vilket funkar minst lika bra! Servera med kokt jasminris och toppa med stekt ägg.

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
2 msk ostronsås
2 msk asiatisk fisksås
1 msk strösocker
1 msk mörk soja eller ketjap manis
2 krukor thaibasilika
4 ägg
ca 1 dl neutral olja (till stekning)
salt
6 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
2 röda piri-piri chili
500 g fläskfärs eller kycklingfärs
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på fläskfärs.
Energi3647 KJ / 870 kCal
Fett56 g
Salt3.8 g
Kolhydrater59 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stBlev alldeles för salt. Om jag skulle laga rätten igen skulle jag halvera mängden fisksås, soja och socker och istället smaka av innan servering.
Mattias
Supergod!
Wenche
Jättegott!!
Sara
Godaste thairätten tycker jag. Men det är egentligen fel sorts basilika i receptet. Ska vara holy basil (ka prao på thailändska). Kanske heter helig basilika på svenska. Men den är kanske svårt att få tag på i Sverige. Vi odlar hemma.
Carl
Min absoluta favoriträtt någonsin. Jag använder dock 16 stycken piripiri istället för 2. Det måste vara starkt!
Rasmus
Det där var riktigt gott! Detta ska vi laga fler gånger!
Louise
Här hemma brukar vi även ha i strimlad vitkål och morötter. Blir supergott.
Julia
Jättegott recept! Kommer definitivt göra igen. Hade en påse färska haricots verts i, gott med krisp.
Sara
Sååååå gott! Hela familjen gillade det (inkl barnens kompisar:))
Lena