Pad kra pao

Pad kra pao, även kallat pad krapow, är den ultimat vardagsrätten - snabb, enkel och smakrik! En thailändsk maträtt som du gör på valfri färs, goda smaksättare och en massa thaibasilika. Severa med kokt jasminris och toppa med stekt ägg.

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
2 msk ostronsås
2 msk asiatisk fisksås
1 msk strösocker
1 msk mörk soja eller ketjap manis
2 krukor thaibasilika
4 ägg
ca 1 dl neutral olja (till stekning)
salt
6 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
2 röda piri-piri chili
500 g fläskfärs eller kycklingfärs
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på fläskfärs.
Energi3647 KJ / 870 kCal
Fett56 g
Salt3.8 g
Kolhydrater59 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!!
Sara
2025-09-04Godaste thairätten tycker jag. Men det är egentligen fel sorts basilika i receptet. Ska vara holy basil (ka prao på thailändska). Kanske heter helig basilika på svenska. Men den är kanske svårt att få tag på i Sverige. Vi odlar hemma.
Carl
2025-07-29Min absoluta favoriträtt någonsin. Jag använder dock 16 stycken piripiri istället för 2. Det måste vara starkt!
Rasmus
2025-06-21