Skogens svamp med rotfrukter och matvete | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skogens svamp med rotfrukter och matvete

Skogens svamp med rotfrukter och matvete är en livfull vegetarisk sallalad med höstiga smaker. Fräs svampen med rotfrukter och sockerärtor. Krydda blandningen med smaker som rosmarin och vitlök. Servera svampgrytan med matvete.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvete i buljong enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Strimla sockerärtor samt skiva purjolöken.
  3. Fräs vitlök, rotfrukter, purjolök, sockerärter och svamp knaprigt i olivolja och smör. Strö över örtkryddor.
  4. Stek vetekornen i lite olivolja en stund. Smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen.  Lägg upp allt på ett fat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl matvete
  • grönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g sockerärtor
  • 1 bit purjolök
  • 300 g färsk, rensad svamp t ex kantareller
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • rosmarin eller timjan
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan