Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

103
11
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

På nyår ska man lyxa till det! Det gör du genom att tillaga denna möra oxfilé med krämigt tryffelsmör och en superb potatis- och jordärtskockskaka. Som tillbehör serverar du färgglada haricots verts och en fabulös portvinssky. Oemotståndligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser

4 portioner

Oxfilé

1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg)
smör och olja till stekning
salt och peppar

Tryffelsmör

1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
rapsolja
200 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 msk finhackad persilja
1 tsk olja smaksatt med tryffelarom
1/2 tsk salt till tryffelsmöret

Frästa haricots verts

300 g haricots verts (bönor)
5 bananschalottenlökar
olivolja

Portvinssky

100 g rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
1 dl balsamvinäger
3 dl rött portvin
2 msk konc kalvfond
4 dl vatten
ca 1 1/2 msk brun maizenaredning
1 msk kallt smör

För alla

Oxfilé med tryffelsmör:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Frästa haricots verts:
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Portvinssky:
Kontrollera noga innehållet i fonden och maizenaredningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Oxfilé med tryffelsmör
Frästa haricots verts
Portvinssky
Servera oxfilé med tryffelsmör, haricots verts och portvinssky med en Potatis- och jordärtskockskaka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Lollo

2022-11-30

Receptet på potatiskakan fattas!!

Björn

2021-12-30

Receptet på potatis och jorgärtskockaka fattas

Agnes

2021-01-19

Gjorde detta till nyår och det blev succé! Jag dubblade receptet på portvinsskyn och tog 1,5dl vinäger istället för 2dl. Det blev ändå väldigt syrligt även fast den stod och kokade i princip hela dagen... Fick ta i massa smör och extra fond så blev den bra tillslut. Nästa gång kommer jag köra mer jordärtskockor i kakan då den smaken föll bort lite!

Näringsvärde per portion

Energi 4109 KJ / 983 kCal
Fett 64 g
Salt 279 g
Kolhydrater 26 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden