Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Betyg 3.6 av 5.
107 personer har röstat
11
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

På nyår ska man lyxa till det! Det gör du genom att tillaga denna möra oxfilé med krämigt tryffelsmör och en superb potatis- och jordärtskockskaka. Som tillbehör serverar du färgglada haricots verts och en fabulös portvinssky. Oemotståndligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser

4 portioner

Oxfilé

1   oxfilé (à 1,5-1,8 kg)
smör och olja till stekning
salt och peppar

Tryffelsmör

1   vitlöksklyfta
1   schalottenlök
rapsolja
200 g  smör (rumsvarmt)
1 1/2 tsk  färskpressad citronjuice
1 msk  finhackad persilja
1 tsk  olja smaksatt med tryffelarom
1/2 tsk  salt till tryffelsmöret

Frästa haricots verts

300 g  haricots verts (bönor)
5   bananschalottenlökar
olivolja

Portvinssky

100 g  rotselleri
1   liten morot
1   liten rödlök
2   vitlöksklyftor
1   tomat
2 msk  olivolja
1 dl  balsamvinäger
3 dl  rött portvin
2 msk  konc kalvfond
4 dl  vatten
ca 1 1/2 msk  brun maizenaredning
1 msk  kallt smör

För alla

Oxfilé med tryffelsmör:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Frästa haricots verts:

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Portvinssky:

Kontrollera noga innehållet i fonden och maizenaredningen.

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Oxfilé med tryffelsmör
Frästa haricots verts
Portvinssky
Servera oxfilé med tryffelsmör, haricots verts och portvinssky med en Potatis- och jordärtskockskaka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
107 personer har röstat

Kommentarer

Receptet på potatiskakan fattas!!

Lollo

2022-11-30

Receptet på potatis och jorgärtskockaka fattas

Björn

2021-12-30

Gjorde detta till nyår och det blev succé! Jag dubblade receptet på portvinsskyn och tog 1,5dl vinäger istället för 2dl. Det blev ändå väldigt syrligt även fast den stod och kokade i princip hela dagen... Fick ta i massa smör och extra fond så blev den bra tillslut. Nästa gång kommer jag köra mer jordärtskockor i kakan då den smaken föll bort lite!

Agnes

2021-01-19

Näringsvärde per portion

Energi4109 KJ / 983 kCal
Fett64 g
Salt2.79 g
Kolhydrater26 g
Protein54 g

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med pepparsås och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé i ugn
Betyg 3 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
198 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga