Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

På nyår ska man lyxa till det! Det gör du genom att tillaga denna möra oxfilé med krämigt tryffelsmör och en superb potatis- och jordärtskockskaka. Som tillbehör serverar du färgglada haricots verts och en fabulös portvinssky. Oemotståndligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Ingredienser
8 portioner
Oxfilé
1 oxfilé (ca 1,5 kg)
smör och olja till stekning
salt
peppar
Tryffelsmör
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
rapsolja
200 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 msk finhackad persilja
1 tsk olja smaksatt med tryffelarom
1/2 tsk salt till tryffelsmöret
Frästa haricots verts
300 g haricots verts (bönor)
5 bananschalottenlökar
olivolja
Portvinssky
100 g rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
1 dl balsamvinäger
3 dl rött portvin
2 msk konc kalvfond
4 dl vatten
ca 1 1/2 msk brun maizenaredning
1 msk kallt smör
Gör så här
Oxfilé med tryffelsmör
02:00:00
00:04:00
Frästa haricots verts
00:02:00
00:03:00
00:04:00
Portvinssky
00:15:00
Servera oxfilé med tryffelsmör, haricots verts och portvinssky med en Potatis- och jordärtskockskaka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4109 KJ / 983 kCal
Fett64 g
Salt2.79 g
Kolhydrater26 g
Protein54 g
Kommentarer
Receptet på potatiskakan fattas!!
Lollo
2022-11-30Receptet på potatis och jorgärtskockaka fattas
Björn
2021-12-30Gjorde detta till nyår och det blev succé! Jag dubblade receptet på portvinsskyn och tog 1,5dl vinäger istället för 2dl. Det blev ändå väldigt syrligt även fast den stod och kokade i princip hela dagen... Fick ta i massa smör och extra fond så blev den bra tillslut. Nästa gång kommer jag köra mer jordärtskockor i kakan då den smaken föll bort lite!
Agnes
2021-01-19