Brummers kalvlever med bercy-sås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brummers kalvlever med bercy-sås

Tycker du om lever kommer du att älska Brummers kalvlever! Pricken över i är den förträffliga bercy-såsen som innehåller underbara smaker från bland annat kapris, dragon, vitt vin och körvel.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Koka upp vatten, kalvfond och vin. Tillsätt lök, dragon, körvel, kapris, citronjuice, salt och peppar. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  2. Red såsen genom att vispa ner maizena utrört i lite vatten. Dra kastrullen från värmen, vispa ner kallt smör. Tillsätt persiljan. Håll såsen varm utan att den kokar.
  3. Kalvlever: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna på hög värme. Lägg i kalvlevern, krydda med salt och peppar.
  4. Stek 2-3 minuter på varje sida. Levern ska ha en lätt rosa kärna. Servera gärna med smörslungad kokt potatis toppad med hackad gräslök och en grönsallad. Skeda såsen över levern vid servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt smör mot enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
Bercy-sås
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 1/2 msk torkad dragon
  • 1 msk torkad körvel
  • 3 msk kapris
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk kallt smör
  • 1/2 dl finhackad persilja
Kalvlever
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor kalvlever (à ca 150 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan