Brummers kalvlever med bercy-sås

4
3
Brummers kalvlever med bercy-sås

Tycker du om lever kommer du att älska Brummers kalvlever! Pricken över i är den förträffliga bercy-såsen som innehåller underbara smaker från bland annat kapris, dragon, vitt vin och körvel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Brummers kalvlever med bercy-sås

Ingredienser

4 portioner

Bercy-sås

1 1/2 dl vatten
1/2 gul lök
1 1/2 msk konc kalvfond
1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
1/2 msk torkad dragon
1 msk torkad körvel
3 msk kapris
färskpressad juice av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt smör
1/2 dl finhackad persilja

Kalvlever

1 msk smör
1 msk olivolja
4 skivor kalvlever (à ca 150 g)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt smör mot enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Inger

2022-09-24

Fantastisk sås! Så gott!

Henrik

2020-12-20

Bara

Carina

2010-01-29

Gillar du lever är detta helt fantastiskt och smakar precis som på Brummers.