Brummers kalvlever med bercy-sås

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
5
Brummers kalvlever med bercy-sås

Tycker du om lever kommer du att älska Brummers kalvlever! Pricken över i är den förträffliga bercy-såsen som innehåller underbara smaker från bland annat kapris, dragon, vitt vin och körvel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Brummers kalvlever med bercy-sås

Ingredienser

4 portioner

Bercy-sås

1 1/2 dl  vatten
1/2   gul lök
1 1/2 msk  konc kalvfond
1 1/2 dl  torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
1/2 msk  torkad dragon
1 msk  torkad körvel
3 msk  kapris
färskpressad juice av 1/2   citron
1/2 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
2 tsk  majsstärkelse
1 msk  kallt smör
1/2 dl  finhackad persilja

Kalvlever

1 msk  smör
1 msk  olivolja
4   skivor kalvlever (à ca 150 g)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt smör mot enbart olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott, helt klart en ny favorit! Stekte lite bacon som tillbehör, mums 😊

Monica

2023-12-11

Jätte gott!! Lever är nyttig mat 😋

Sonia

2023-10-22

Fantastisk sås! Så gott!

Inger

2022-09-24

Testa liknande recept

Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med palsternackspuré
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Godaste potatissalladen
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga