Brummers kalvlever med bercy-sås
Tycker du om lever kommer du att älska Brummers kalvlever! Pricken över i är den förträffliga bercy-såsen som innehåller underbara smaker från bland annat kapris, dragon, vitt vin och körvel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
Bercy-sås
1 1/2 dl vatten
1/2 gul lök
1 1/2 msk konc kalvfond
1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
1/2 msk torkad dragon
1 msk torkad körvel
3 msk kapris
färskpressad juice av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt smör
1/2 dl finhackad persilja
Kalvlever
1 msk smör
1 msk olivolja
4 skivor kalvlever (à ca 150 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott, helt klart en ny favorit! Stekte lite bacon som tillbehör, mums 😊
Monica
2023-12-11Jätte gott!! Lever är nyttig mat 😋
Sonia
2023-10-22Fantastisk sås! Så gott!
Inger
2022-09-24