Rimmad oxbringa med sötpotatis

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
1
Rimmad oxbringa med sötpotatis

Det här receptet på rimmad oxbringa med sötpotatis är en riktig höjdare! Tar lite tid att tillaga men du får ett mört och saftigt kött och tillbehören karamelliserad potatis, rödbetsrelish och frasiga lökringar är helt magiska. En riktig festrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Rimmad oxbringa med sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
800 g  rimmad oxbringa
fondgrönsaker (skivad lök, morot, lagerblad, pepparkorn)
2   färska rödbetor
2 msk  färskriven pepparrot
800 g  sötpotatis
2 dl  socker
2 1/2 dl  vatten
1 msk  citronsaft
1 tsk  malen kanel
1   stor gul lök
3 msk  majsstärkelse
2 dl  olja
salt och peppar
lättkokta skärbönor (eller gröna bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Makalöst gott.

Christer

2003-09-30

Testa liknande recept

Oxbringa med ljummen morotsvinägrette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad hel sötpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxbringa med bukettblomkål
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Foliebakad sötpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxbringa med pepparrotssås
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ bowl med rostad sötpotatis
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga