Rimmad oxbringa med sötpotatis
Det här receptet på rimmad oxbringa med sötpotatis är en riktig höjdare! Tar lite tid att tillaga men du får ett mört och saftigt kött och tillbehören karamelliserad potatis, rödbetsrelish och frasiga lökringar är helt magiska. En riktig festrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
4 portioner
800 g rimmad oxbringa
fondgrönsaker (skivad lök, morot, lagerblad, pepparkorn)
2 färska rödbetor
2 msk färskriven pepparrot
800 g sötpotatis
2 dl socker
2 1/2 dl vatten
1 msk citronsaft
1 tsk malen kanel
1 stor gul lök
3 msk majsstärkelse
2 dl olja
salt
peppar
lättkokta skärbönor (eller gröna bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Makalöst gott.
Christer
2003-09-30