Overnight rye
Ny frukostfavorit som blir klar i kylskåp över natten. Perfekt för den som har bråttom på morgonen. Yoghurt gör gröten lite syrligare vilket passar utmärkt till de söta och goda fikonen. Overnight rye är en trend som gärna får stanna.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
1 portion
1 dl rågflingor
2 tsk chiafrön
1 msk solrosfrön
1 1/2 dl havredryck
1 krm salt
1/2 msk agavesirap eller honung
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk malen kanel
1 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 färskt fikon
1/2 dl granola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2279 KJ / 548 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein14 g
Kommentarer
Numera min dagliga frukost. Har med tiden bytt ut honung och vaniljpulver mot kanel, kardemumma, ingefära och gurkmeja.
Christine
2020-08-27Granola? Varför inte müsli?
Johnny
2018-07-09Hej Johnny! Det går lite bra med müsli om du föredrar det. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-07-12