ÖVER 60 MIN | Enkel

Overnight rye

Ny frukostfavorit som blir klar i kylskåp över natten. Perfekt för den som har bråttom på morgonen. Yoghurt gör gröten lite syrligare vilket passar utmärkt till de söta och goda fikonen. Overnight rye är en trend som gärna får stanna.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda rågflingor, chiafrön och solrosfrön med havredryck, salt, agave eller honung, vaniljpulver och malen kanel. Låt stå i kylen över natten.
  2. Blanda med turkisk yoghurt. Toppa med fikonet skuret i bitar och granola.

För alla

Kontrollera innehållet i granolan.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl rågflingor
  • 2 tsk chiafrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 1/2 dl havredryck
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk agavesirap eller honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1 färskt fikon
  • 1/2 dl granola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2279 kJ / 548 kCal