Matiga äppelmuffins med solroskärnor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Denna gång handlar det om matbröd med äpple i muffinsformat, perfekta till ditt mellanmål eller frukost. Äppelmuffinsen toppas med solroskärnor och serveras med en god ostcrème, som du gör på mager ost och kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner margarin, rågflingor, vetekli, solroskärnor, linfrö och salt. Låt svälla ca 10 minuter.
  2. Tillsätt äppeltärningarna, sirap och vetemjölet, arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  3. Sätt 12 amerikanska muffinsformar medium på en plåt (för 12 stycken). Fördela degen i formarna. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. 
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla med vatten och strö på solroskärnor. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Servera dem med en ostcrème.
  6. Ostcrème: Blanda riven mager ost med kvarg, smaksätt med salt och peppar.

För alla

Muffinsen innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fria från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och byt ut ostcrèmen mot laktosfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 25 g färsk jäst (à 50 g)
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl rågflingor
  • 1/2 dl vetekli
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tärnat äpple
  • 1/2 dl brödsirap eller ljus sirap
  • 7 1/2 dl vetemjöl special (7 1/2 dl = ca 330 g)
Pensling
  • vatten
  • solroskärnor
Ostcrème
  • riven mager ost
  • kvarg
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan