Matiga äppelmuffins med solroskärnor

5
3
Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Denna gång handlar det om matbröd med äpple i muffinsformat, perfekta till ditt mellanmål eller frukost. Äppelmuffinsen toppas med solroskärnor och serveras med en god ostcrème, som du gör på mager ost och kvarg.

Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Ingredienser

12 stycken
25 g färsk jäst (à 50 g)
3 dl vatten (37 grader)
1/2 dl flytande margarin
1 dl rågflingor
1/2 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 tärnat äpple
1/2 dl brödsirap eller ljus sirap
7 1/2 dl vetemjöl special (7 1/2 dl = ca 330 g)

Pensling

vatten
solroskärnor

Ostcrème

riven mager ost
kvarg
salt och peppar

För alla

Muffinsen innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fria från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och byt ut ostcrèmen mot laktosfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Susanna

2022-01-25

Goda! Men skulle nog snarare kalla dem frallor/småbröd än muffins :)

Marie

2011-10-14

Riktigt goda! Men jag använde havregryn istället för rågflingor och grahamsmjöl istället för vetekli funkade mycket bra!!

Ethel

2011-10-08

Vilken mängd vetemjöl är rätt? 7½ dl = 450 g och 330 g = 5½ dl enl viktuppgift på mjölpåsen. Skall muffinsen bli lösa och lite svampiga eller fasta? Smaken är god.