Matiga äppelmuffins med solroskärnor
Denna gång handlar det om matbröd med äpple i muffinsformat, perfekta till ditt mellanmål eller frukost. Äppelmuffinsen toppas med solroskärnor och serveras med en god ostcrème, som du gör på mager ost och kvarg.
Ingredienser
12 st
25 g färsk jäst (à 50 g)
3 dl vatten (37 grader)
1/2 dl flytande margarin
1 dl rågflingor
1/2 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 tärnat äpple
1/2 dl brödsirap eller ljus sirap
7 1/2 dl vetemjöl special (7 1/2 dl = ca 330 g)
Pensling
vatten
solroskärnor
Ostcrème
riven mager ost
kvarg
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda! Men skulle nog snarare kalla dem frallor/småbröd än muffins :)
Susanna
2022-01-25Riktigt goda! Men jag använde havregryn istället för rågflingor och grahamsmjöl istället för vetekli funkade mycket bra!!
Marie
2011-10-14Vilken mängd vetemjöl är rätt? 7½ dl = 450 g och 330 g = 5½ dl enl viktuppgift på mjölpåsen. Skall muffinsen bli lösa och lite svampiga eller fasta? Smaken är god.
Ethel
2011-10-08