Matiga äppelmuffins med solroskärnor

4
2
Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Denna gång handlar det om matbröd med äpple i muffinsformat, perfekta till ditt mellanmål eller frukost. Äppelmuffinsen toppas med solroskärnor och serveras med en god ostcrème, som du gör på mager ost och kvarg.

Skriv ut
Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Ingredienser

12 stycken
25 g
färsk jäst (à 50 g)
3 dl
vatten (37 grader)
0.5 dl
flytande margarin
1 dl
rågflingor
0.5 dl
vetekli
0.5 dl
solroskärnor
0.5 dl
hela linfrön
1 tsk
salt
1
tärnat äpple
0.5 dl
brödsirap eller ljus sirap
7.5 dl
vetemjöl special (7 1/2 dl = ca 330 g)

Pensling

vatten
solroskärnor

Ostcrème

riven mager ost
kvarg
salt och peppar

För alla

Muffinsen innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fria från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och byt ut ostcrèmen mot laktosfri färskost.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Marie

10/14/2011

Riktigt goda! Men jag använde havregryn istället för rågflingor och grahamsmjöl istället för vetekli funkade mycket bra!!

Ethel

10/8/2011

Vilken mängd vetemjöl är rätt? 7½ dl = 450 g och 330 g = 5½ dl enl viktuppgift på mjölpåsen. Skall muffinsen bli lösa och lite svampiga eller fasta? Smaken är god.

Testa liknande recept