Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kumminknäckebröd

Finns det något godare än ett riktigt knaprigt knäckebröd? Gör ditt egna bröd och smaksätt det med den härliga kryddan kummin. När brödet är klart är det underbart gott toppat med smör och en god lagrad ost. Perfekt att ha på julbordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet häll det i en bunke med  kryddor och låt svalna. Rör ner gräddfil. Tillsätt salt, rågmjöl och rågflingor rör om till en deg. Låt den vila ca 15 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla ut till en längd och dela i 10 bitar (för 10 kakor). Blanda rågmjöl och vetemjöl till utkavlingen. Kavla ut till runda kakor 12-15 cm i diameter. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Tiden varierar lite på hur tunt degen är kavlad.
  5. Låt bröden svalna på galler.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10 kakor
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk stött kummin, anis eller fänkål
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl rågflingor
  • vetemjöl och rågmjöl till utbakning
Lägg till i inköpslistan