Overnight oats med yoghurt och äpple

Nej, tanken är inte att du ska äta gröt på natten. Din overnight oats blandar du i ordning på kvällen, och njuter sedan av på morgonen. Tanken är att du ska äta den kall och toppa med exempelvis granola, nötter och bär. Den här varianten gör du med krämig yoghurt och syrligt äpple. Servera med mjölk om du vill.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
1 portion
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt
1 msk chiafrön
1/2 tsk malen kanel
1/4 tsk malen ingefära
1 msk finhackad sötmandel
1 msk flytande honung
1 dl grovrivet äpple
Serveringsförslag
granola nötter och bär
mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1981 KJ / 473 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater56 g
Protein15 g
Kommentarer
Gjorde denna med steel cut oats och fettfri grekisk yoghurt (för extra protein) och havremjölk. Skippade även ingefäran. Det blev jätttegott!
Erika
2024-01-10Hur lång är hållbarhet i kylen? Tänker om man vill göra en större sats 😊
Hanna
2022-08-28Favoritfrukosten!! Jag brukar använda vaniljyougurt istället för naturell och hoppa över honungen istället. Även gott med kardemumma istället för kanel/ingefära, speciellt med hallon/blåbär till
Malin
2022-05-23