Steel cut oats, gröt med fikon- och äpplekompott | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Steel cut oats, gröt med fikon- och äpplekompott

Det här är en liten proteinbomb i frukostform. När man tillverkar steel cut oats valsar man inte havregrynen utan klipper dem istället. Konsistenser blir därför grövre och får en fylligare nötig smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kompott: Skär äpplen och fikon i mindre bitar. Lägg i en kastrull och strö över sockret. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen.
  2. Koka ca 15 minuter tills allt är mjukt, mixa slätt med mixerstav. 
  3. Gröt: Lägg alla ingredienser i en kastrull, låt koka upp och sjud ca 1 minut. Dra av från värmen och rör den krämig. 
  4. Till servering: Lägg upp gröten i portionsskålar, toppa med kompott, skyr och hasselnötter. Strö gärna över lite extra nymald kardemumma vid servering. Vispa mandeldycken kraftigt eller skaka den kraftigt i paketet och häll över gröten.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt skyr/kvarg mot laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt skyr/kvarg mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Äpple- och fikonkompott
  • 2 röda äpplen
  • 2 färska fikon
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 vaniljstång
Gröt
  • 3 dl steel cut oats (klippta havregryn)
  • 2 dl vatten
  • 4 dl naturell, osötad mandeldryck
  • 1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
Till servering
  • 1 dl skyr eller kvarg
  • 1/2 dl hackade, rostade hasselnötter
  • skummad mandeldryck
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1250 kJ / 299 kCal