Steel cut oats, gröt med fikon- och äpplekompott
Det här är en liten proteinbomb i frukostform. När man tillverkar steel cut oats valsar man inte havregrynen utan klipper dem istället. Konsistenser blir därför grövre och får en fylligare nötig smak.
Ingredienser
4 portioner
Äpple- och fikonkompott
2 röda äpplen
2 färska fikon
1/2 dl råsocker
1 vaniljstång
Gröt
3 dl steel cut oats (klippta havregryn)
2 dl vatten
4 dl naturell, osötad mandeldryck
1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Till servering
1 dl skyr eller kvarg
1/2 dl hackade, rostade hasselnötter
skummad mandeldryck
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1250 KJ / 299 kCal
Fett9 g
Salt0.9 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g
Kommentar
Godaste gröten! Vi hade inte färsk fikon, därför använde vi torkad men den blev god i alla fall. Tack för superbra recept.
Lanja
2020-04-01