Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med thaismak

En härlig fiskrätt med orientaliska smaker. Koka upp en god thaisås av lök, vitlök, sweet chilisås, vitt vin och provencalekryddor och lägg sedan i bitar av torsk. Servera torsken och såsen tillsammans med ris eller potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  3. Hetta upp olja i en vid panna. Fräs lök och vitlök några minuter. Häll i buljongen och låt den sjuda någon minut.
  4. Tillsätt vin, kryddor och sweet chilisås. Smaka av, det ska vara ganska stark smak. Rör ner grädden och låt det koka ihop någon minut.
  5. Skär torsken/hokin i bitar. Lägg dem i såsen och sjud på svag värme i ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Byt grädden mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé alt hoki- eller sejfilé
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk provencalekryddor
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 dl matlagningsgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?