Torsk med thaismak
En härlig fiskrätt med orientaliska smaker. Koka upp en god thaisås av lök, vitlök, sweet chilisås, vitt vin och provencalekryddor och lägg sedan i bitar av torsk. Servera torsken och såsen tillsammans med ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé alt hoki- eller sejfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 msk olja
1 dl vitt vin
1 msk provencalekryddor
3 msk sweet chilisås
2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I stället för vinet tog jag en en halv dl limesaft+ lika mkt vatten. Jag ville ha rätten lite krämigare så jag tog ut fisken och blandade i en msk majsmjöl. Det blev mycket bra. Det här kommer att bli en favorit som går på repris.
Mitra
2023-12-31Väldigt gott och kommer lagas flera gånger men det finns absolut ingen hetta i maträtten vilket jag fick intryck av från titel...
Veronica
2021-11-28För mycket lök för min smak!
Annika
2021-02-17