Torsk med thaismak

Betyg 4.1 av 5.
40 personer har röstat
15
Torsk med thaismak

En härlig fiskrätt med orientaliska smaker. Koka upp en god thaisås av lök, vitlök, sweet chilisås, vitt vin och provencalekryddor och lägg sedan i bitar av torsk. Servera torsken och såsen tillsammans med ris eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Torsk med thaismak

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé alt hoki- eller sejfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 msk olja
1 dl vitt vin
1 msk provencalekryddor
3 msk sweet chilisås
2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

I stället för vinet tog jag en en halv dl limesaft+ lika mkt vatten. Jag ville ha rätten lite krämigare så jag tog ut fisken och blandade i en msk majsmjöl. Det blev mycket bra. Det här kommer att bli en favorit som går på repris.

Mitra

2023-12-31

Väldigt gott och kommer lagas flera gånger men det finns absolut ingen hetta i maträtten vilket jag fick intryck av från titel...

Veronica

2021-11-28

För mycket lök för min smak!

Annika

2021-02-17

Testa liknande recept

Torsk med varm äggsås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med citron
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med kokt potatis och curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb torskgryta med morötter
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga