Torsk med thaismak

Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
14
Torsk med thaismak

En härlig fiskrätt med orientaliska smaker. Koka upp en god thaisås av lök, vitlök, sweet chilisås, vitt vin och provencalekryddor och lägg sedan i bitar av torsk. Servera torsken och såsen tillsammans med ris eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Torsk med thaismak

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé alt hoki- eller sejfilé
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
2 dl  vatten
2   fiskbuljongtärningar
1 msk  olja
1 dl  vitt vin
1 msk  provencalekryddor
3 msk  sweet chilisås
2 dl  matlagningsgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Byt grädden mot mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och kommer lagas flera gånger men det finns absolut ingen hetta i maträtten vilket jag fick intryck av från titel...

Veronica

2021-11-28

För mycket lök för min smak!

Annika

2021-02-17

Mycket gott.

Gerd

2020-03-14

Testa liknande recept

Torskgryta med citron
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb torskgryta med morötter
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gul fisksoppa
Betyg 3.8 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med dillsås och broccoloco
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ärtsås
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga