Oumph "ribs"

Betyg 4.3 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Oumph "ribs"

Ingredienser

6-8 bufféportioner

Marinad

1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Oumph

2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk rapsolja

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Svingott. Funkar bra till tofu också.

    Johannes

  • Sjukt gott! Har gjort denna varje år sen receptet kom ut! Måttar dock inte utan häller mest på måfå och smakar av.

    Ellen

  • Så galet gott! Jag måttar inte utan häller bara i alla ingredienser, gör den varje jul.

    Ellen

Näringsvärde per bufféportion

Energi562 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Grön bönsallad
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Alkoholfri Royal
    Betyg 3.2 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad