Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 bufféportioner
Marinad
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Oumph
2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk rapsolja
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi562 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Kommentarer
7 stSvingott. Funkar bra till tofu också.
Johannes
Sjukt gott! Har gjort denna varje år sen receptet kom ut! Måttar dock inte utan häller mest på måfå och smakar av.
Ellen
Så galet gott! Jag måttar inte utan häller bara i alla ingredienser, gör den varje jul.
Ellen
Kan man tillaga den här rätten dagen innan servering och bara värma på?
Angelika
Den kock som tagit fram det här veganska receptet på ribs har gjort även oss vegetarianer LYCKLIGA! Jag trodde först jag drömde när jag såg receptet på den här urgoda rätten. Men det är verkligt. Tack!
Anna
Kanongott! Jag gör de här oumph-”ribsen” varje jul, & alla älskar det & köttätarna i familjen förundras över att det inte är kött.
Anna
Blev alldeles för salt och starkt. Fick spä med 2 dl creme fraiche och 1 dl mjölk men ändå oätligt. Kanske berodde det på att jag missat att ingefäran skulle vara riven, jag tog samma mängd torkad ingefära. Tänker dock använda satsen i en gryta så kanske man kan neutralisera de staka smakerna en större volym.
Ulf