Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den rätta, tuggiga konsistensen. Servera de veganska ribsen som en del av julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 bufféportioner
Marinad
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Oumph
2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
2 msk rapsolja
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi562 KJ / 133 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Kommentarer
7 stSvingott. Funkar bra till tofu också.
Johannes
Sjukt gott! Har gjort denna varje år sen receptet kom ut! Måttar dock inte utan häller mest på måfå och smakar av.
Ellen
Så galet gott! Jag måttar inte utan häller bara i alla ingredienser, gör den varje jul.
Ellen