ÖVER 60 MIN | Medel

Osttårta med Västerbottensost och matjessill

Den här läckra osttårtan med Västerbottensost, matjessill och kavring kanske låter som en somrig rätt men är faktiskt lika god året om. Servera gärna i perfekta små munsbitar på buffébordet eller kanske som ett gott tillbehör på hemmabrunchen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ost, 2 dl av crème fraichen (för 1 tårta), hälften av den hackade rödlöken, senapsfrön och gräslöken.
  2. Dela matjesfilléerna i önskad storlek och vänd i försiktigt. För mer matjessmak ta den större mängden filéer.
  3. Täck en springform med plastfilm och placera ut hälften av de kantskurna kavringsskivorna i botten, bred ut ostmassan över. Täck ostmassan med resterande kantskurna kavringskivor. Plasta och ställ kallt minst fyra timmar. Gärna över natten.
  4. Till garnering: Ta ut ur formen, skär i önskad storlek, garnera med crème fraiche, resterande hackad rödlök och solrosskott.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 3 dl crème fraiche (34%)
  • 2 hackade rödlökar
  • 2 msk senapsfrö
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 - 5 hela matjessillfiléer
  • 12 tunna skivor kavring
Till garnering
  • 2 dl solrosskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 736 kJ / 176 kCal