Ostscones med oliver och rosmarin

62
0
Ostscones med oliver och rosmarin

Nybakade scones är alltid uppskattat till söndagsbrunchen. Vill du variera dina scones kan du fylla degen med godsaker som ost, oliver och rosmarin. Med kryddiga smaker från Medelhavet och härlig sälta så får smaklökarna något att bita i.

Ostscones med oliver och rosmarin

Ingredienser

24 portioner
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl riven lagrad ost
2 msk hackad färsk rosmarin
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per scone.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 309 KJ / 74 kCal
Fett 4 g
Salt 5 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden