Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ostscones med oliver och rosmarin

Nybakade scones är alltid uppskattat till söndagsbrunchen. Vill du variera dina scones kan du fylla degen med godsaker som ost, oliver och rosmarin. Med kryddiga smaker från Medelhavet och härlig sälta så får smaklökarna något att bita i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Låt oliverna rinna av och dela dem i bitar. Riv osten fint.
  3. Repa av rosmarinen och hacka den.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  5. Skär smöret i små bitar och finfördela det i mjölblandningen.  Blanda ner oliverna, osten och rosmarinen. Rör i mjölken arbeta snabbt ihop till en deg.
  6. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per scone.

Ingredienser

Portioner: 24
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 309 kJ / 74 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB