Ostscones med oliver och rosmarin

Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat
0
Ostscones med oliver och rosmarin

Nybakade scones är alltid uppskattat till söndagsbrunchen. Vill du variera dina scones kan du fylla degen med godsaker som ost, oliver och rosmarin. Med kryddiga smaker från Medelhavet och härlig sälta så får smaklökarna något att bita i.

Ostscones med oliver och rosmarin

Ingredienser

24 portioner
1 dl  urkärnade svarta oliver
2 dl  riven lagrad ost
2 msk  hackad färsk rosmarin
4 dl  vetemjöl (240 g)
2 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
50 g  smör
2 dl  mjölk

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per scone.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi309 KJ / 74 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rosmarinscones
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bröd på pinne med paprika, rosmarin och citron
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dinkelscones
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Scones med morotsjuice och rågflingor
Betyg 3.2 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Scones med cheddar
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Scones med filmjölk
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga