Ostscones med oliver och rosmarin
![Ostscones med oliver och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_127900/cf_259/ostscones_med_oliver_och_rosmarin.jpg)
Nybakade scones är alltid uppskattat till söndagsbrunchen. Vill du variera dina scones kan du fylla degen med godsaker som ost, oliver och rosmarin. Med kryddiga smaker från Medelhavet och härlig sälta så får smaklökarna något att bita i.
![Ostscones med oliver och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_127900/cf_259/ostscones_med_oliver_och_rosmarin.jpg)
Ingredienser
24 portioner
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl riven lagrad ost
2 msk hackad färsk rosmarin
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till mjölk.
Näringsvärdet är beräknat per scone.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi309 KJ / 74 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer