Rosmarinscones

12
3
Rosmarinscones

Dessa rosmarinscones, som du mycket enkelt och snabbt bakar, smakar som allra bäst just efter gräddning. Den kryddiga smaken av rosmarin passar till de spröda sconesen som du kan servera till frukosten eller fikat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Rosmarinscones

Ingredienser

10 st
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk hackad färsk rosmarin
2 dl mjölk + lite till pensling

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och mjölkfri ersättningsprodukt, t ex Solhavre, i stället för mjölk.

Gör så här

Tips

Picknicktips:
Dela och smöra picknickbröden i förväg så
slipper du få kladdiga smör-/margarinpaket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Berit

2007-02-06

Tycker inte att det var så gott med rosmarin. Ska baka utan kryddan nästa gång.

Maria

2007-01-26

Prova gärna med fransk dragon i kruka istället för rosmarin. Jättegott!

Anna-lena

2005-09-09

Både sött och salt samt en fin smak av rosmarin. Mumsigt.

Testa liknande recept

Fullkornsscones
Valnötsscones
Scones med cheddar
Scones med filmjölk
Scones med filmjölk