Rosmarinscones

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
3
Rosmarinscones

Dessa rosmarinscones, som du mycket enkelt och snabbt bakar, smakar som allra bäst just efter gräddning. Den kryddiga smaken av rosmarin passar till de spröda sconesen som du kan servera till frukosten eller fikat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Rosmarinscones

Ingredienser

10 st
5 dl  vetemjöl
2 dl  grahamsmjöl
100 g  smör eller margarin
2 tsk  bakpulver
1/2 dl  strösocker
1 tsk  salt
1 msk  hackad färsk rosmarin
2 dl  mjölk + lite till pensling

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och mjölkfri ersättningsprodukt, t ex Solhavre, i stället för mjölk.

Gör så här

Tips

Picknicktips:
Dela och smöra picknickbröden i förväg så
slipper du få kladdiga smör-/margarinpaket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Tycker inte att det var så gott med rosmarin. Ska baka utan kryddan nästa gång.

Berit

2007-02-06

Prova gärna med fransk dragon i kruka istället för rosmarin. Jättegott!

Maria

2007-01-26

Både sött och salt samt en fin smak av rosmarin. Mumsigt.

Anna-lena

2005-09-09

Testa liknande recept

Valnötsscones
Betyg 2.7 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fullkornsscones
Betyg 2.9 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Scones med cheddar
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Scones med filmjölk
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärsscones med lemoncurd
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dinkelscones
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga