Filokorgar med två fyllningar

Recept på stiliga filokorgar med två smakrika fyllningar som passar bra att servera till förrätt. Receptet är något avancerat och blir fantastiskt gott. Du gör filokorgar och fyller med örtomelett eller potatisröra.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Ingredienser
12 filokorgar
1 paket filodeg (à ca 500 g)
Örtomelett
5 ägg
1/3 purjolök
3 dl hackade örter (t ex persilja och koriander)
ca 70 g färsk spenat
1/2 dl valnötter
1 msk torkade berberisbär eller tranbär
1/2 tsk grillkrydda
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Potatisröra
300 g potatis
1/4 gurka (1/4 motsvarar 60 g)
2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar ca 40 g purjolök)
2 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
00:08:00
Örtomelett
00:10:00
Potatisröra
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer