Filokorgar med två fyllningar

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Filokorgar med två fyllningar

Recept på stiliga filokorgar med två smakrika fyllningar som passar bra att servera till förrätt. Receptet är något avancerat och blir fantastiskt gott. Du gör filokorgar och fyller med örtomelett eller potatisröra.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Filokorgar med två fyllningar

Ingredienser

12 filokorgar
1 paket filodeg (à ca 500 g)

Örtomelett

5 ägg
1/3 purjolök
3 dl hackade örter (t ex persilja och koriander)
ca 70 g färsk spenat
1/2 dl valnötter
1 msk torkade berberisbär eller tranbär
1/2 tsk grillkrydda
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Potatisröra

300 g potatis
1/4 gurka (1/4 motsvarar 60 g)
2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar ca 40 g purjolök)
2 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här


Örtomelett
Potatisröra

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladbaklava
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostrullar på filodeg
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel baklava
Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga