Filokorgar med två fyllningar
Recept på stiliga filokorgar med två smakrika fyllningar som passar bra att servera till förrätt. Receptet är något avancerat och blir fantastiskt gott. Du gör filokorgar och fyller med örtomelett eller potatisröra.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
12 filokorgar
1 paket filodeg (à ca 500 g)
Örtomelett
5 ägg
1/3 purjolök
3 dl hackade örter (t ex persilja och koriander)
ca 70 g färsk spenat
1/2 dl valnötter
1 msk torkade berberisbär eller tranbär
1/2 tsk grillkrydda
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Potatisröra
300 g potatis
1/4 gurka (1/4 motsvarar 60 g)
2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar ca 40 g purjolök)
2 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Örtomelett
Potatisröra
Har du lagat receptet?
Kommentarer