Filokorgar med två fyllningar

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Filokorgar med två fyllningar

Recept på stiliga filokorgar med två smakrika fyllningar som passar bra att servera till förrätt. Receptet är något avancerat och blir fantastiskt gott. Du gör filokorgar och fyller med örtomelett eller potatisröra.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Filokorgar med två fyllningar

Ingredienser

12 filokorgar
1   paket filodeg (à ca 500 g)

Örtomelett

5   ägg
1/3   purjolök
3 dl  hackade örter (t ex persilja och koriander)
ca 70 g  färsk spenat
1/2 dl  valnötter
1 msk  torkade berberisbär eller tranbär
1/2 tsk  grillkrydda
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

Potatisröra

300 g  potatis
1/4   gurka (1/4 motsvarar 60 g)
2   salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar ca 40 g purjolök)
2 1/2 dl  yoghurt av medelhavstyp (10%)
2 msk  finhackad persilja
1 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller laktos, gluten och ägg.

Gör så här


Örtomelett
Potatisröra

Tips

Dekorativa korgar av filodeg görs lättast i en muffinsplåt. Degen är skör och går lätt sönder om den inte är helt tinad innan den vecklas ut. Lägg den gärna under en fuktig handduk så att den inte torkar och blir svårarbetad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chokladbaklava
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostrullar på filodeg 
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel baklava
Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostrullar med honung och frukt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga