Enkel baklava
Baklava är en söt delikatess med ursprung i det Osmanska riket. Med färdig filodeg är det lätt att göra baklava i ditt eget kök. Varva bara filodegen, mixade nötter och smör. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Skär i bitar och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
12 bitar
300 g blandade nötter (gärna valnötter, pistagenötter och mandel)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
150 g smör
12 ark filodeg (ca hälften av en förp à 250 g)
Sockerlag
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 citron (1/2 dl juice)
ev 1 msk apelsinblomsvatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1389 KJ / 332 kCal
Fett23.4 g
Salt0.22 g
Kolhydrater23.8 g
Protein5.9 g
Kommentarer
Mummsigt
Pia
2024-01-31Jättegod! Men för att den ska hålla sig frasig, låt sockerlagen svalna helt innan den hälls på den varma baklavan
Eva alexandra
2023-11-12Enormt lockande!! Ska baka redan till helgen!! / Marianne
Georgina
2023-02-08