Enkel baklava

49
4
Enkel baklava

Baklava är en söt delikatess med ursprung i det Osmanska riket. Med färdig filodeg är det lätt att göra baklava i ditt eget kök. Varva bara filodegen, mixade nötter och smör. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Skär i bitar och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Enkel baklava

Ingredienser

12 bitar
300 g
grovt mixade nötter (gärna valnötter, pistagenötter och mandel)
1 tsk
malen kanel
1/2 tsk
vaniljpulver
150 g
smält smör
1
paket kyld filodeg (à 250 g, endast hälften används)

Sockerlag

2 dl
strösocker
2 dl
vatten
1/2 dl
färskpressad citronjuice
ev 1 msk
apelsinblomsvatten

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Anna

2021-06-12

Smakar baklavan väldigt mycket apelsin om man har i apelsinblomvatten?

Peder

2021-05-12

Fantastiskt!😀

Jasmin

2020-02-01

Kan ha haft i lite för mkt citron pressade i en halv citron vilket gjorde att smaken blev lite besk... hade nog inte ha i citron nästa gång i sockerlaget

Näringsvärde per portion

Energi 1389 KJ / 332 kCal
Fett 23.4 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 23.8 g
Protein 5.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept