Baklava är en söt delikatess med ursprung i det Osmanska riket. Med färdig filodeg är det lätt att göra baklava i ditt eget kök. Varva bara filodegen, mixade nötter och smör. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Skär i bitar och njut!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2016
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Deniz
2022-09-14Madeleine, Man ska vänta tills baklava kallar sig och sedan hälla sockerlagen :) De glömde skriva en jätteviktig punkt här tyvärr.
Madeleine
2022-08-14Följde receptet. Men på slutet står det att man ska hälla den varma sockerlagen på baklawan och då försvann den frasiga ytan som det faktiskt ska vara. Hur kan jag rädda den? Hoppas den smakar bra ändå.
Merih
2022-05-18Baklava går utmärkt att frysa in. Har gjort det många gånger.