Enkel baklava

31
2
Enkel baklava

Baklava är en söt delikatess med ursprung i det Osmanska riket. Med färdig filodeg är det lätt att göra baklava i ditt eget kök. Varva bara filodegen, mixade nötter och smör. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Skär i bitar och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Enkel baklava

Ingredienser

12 bitar
300 g
grovt mixade nötter (gärna valnötter, pistagenötter och mandel)
1 tsk
malen kanel
0.5 tsk
vaniljpulver
150 g
smält smör
1
paket kyld filodeg (à 250 g, endast hälften används)

Sockerlag

2 dl
strösocker
2 dl
vatten
0.5 dl
färskpressad citronjuice
ev 1 msk
apelsinblomsvatten

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Jasmin

2/1/2020

Kan ha haft i lite för mkt citron pressade i en halv citron vilket gjorde att smaken blev lite besk... hade nog inte ha i citron nästa gång i sockerlaget

Zarah

2/11/2019

Väldigt goda! I receptet står det inget om sockerlagen förrän i slutet där det bara står att man ska hälla på det. Tycker det borde stå hur man gör ett sockerlag.👍

Redaktionen ICAse

2/14/2019

Hej Zarah! I de sista stegen står det precis hur man gör en sockerlag. Vi satte nu en rubrik på det för att göra det extra tydligt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1389 KJ / 332 kCal
Fett 23.4 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 23.8 g
Protein 5.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept