Enkel baklava

Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
11
Enkel baklava

Baklava är en söt delikatess med ursprung i det Osmanska riket. Med färdig filodeg är det lätt att göra baklava i ditt eget kök. Varva bara filodegen, mixade nötter och smör. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Skär i bitar och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Enkel baklava

Ingredienser

12 bitar
300 g blandade nötter (gärna valnötter, pistagenötter och mandel)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
150 g smör
12 ark filodeg (ca hälften av en förp à 250 g)

Sockerlag

2 dl strösocker
2 dl vatten
1 citron (1/2 dl juice)
ev 1 msk apelsinblomsvatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Mummsigt

Pia

2024-01-31

Jättegod! Men för att den ska hålla sig frasig, låt sockerlagen svalna helt innan den hälls på den varma baklavan

Eva alexandra

2023-11-12

Enormt lockande!! Ska baka redan till helgen!! / Marianne

Georgina

2023-02-08

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1389 KJ / 332 kCal
Fett23.4 g
Salt0.22 g
Kolhydrater23.8 g
Protein5.9 g

Testa liknande recept

Chokladbaklava
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baklava
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.3 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostrullar på filodeg
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga