Ostpanerad fisk med dillsås

Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ostpanerad fisk med dillsås

Att panera fisk i ost är ett vinnande koncept, det kommer ni märka efter att ha testat den här smarriga rätten. Till detta serveras kokt potatis, en senaps- och dillsmakande sås och varma, gröna ärtor. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Ostpanerad fisk med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
250 g gröna ärtor
600 g alaska pollock
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven ost
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag använde torskrygg och wästerbottenost till detta recept och det blev väldigt gott! Ett tips är att göra såsen i förväg, den blir godare och mer smakrik om den får stå till sig några timmar.

    Fia

Näringsvärde per portion

Energi2724 KJ / 650 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein41 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fisk i ugn med kaviarsås
    Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk med kall dill- och äggsås
    Betyg 4.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Panerad fisk med potatis
    Betyg 3.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig fisk med gräddiga ärtor
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillbakad fisk med gröna ärtor
    Betyg 4.6 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad