Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Ostkaka med äpple och kanel

Imponera på dina vänner och bjud på egengjord ostkaka. Äpplenas smak av kola och kanel passar fint till den lena ostkakan. Den perfekta efterrätten på en traditionell julmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Ostkaka: Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och grädde.
  3. Blanda ned resten av ingredienserna och häll upp smeten i en ugnsform ca 20x25 cm (för 4 port).
  4. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  5. Äpplen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  6. Stek äppelklyftorna i smöret i en stekpanna tills de får fin färg. Tillsätt kanel.
  7. Tillsätt sockret och stek tills det börjar smälta, rör lite i pannan. Häll på vattnet och koka ihop såsen så att äpplena ligger i en kolasås.
  8. Servera ostkakan med äpplena.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde, cottage cheese och smör.

Recept i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
Ostkaka
  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g mandelspån
  • 2 - 3 droppar bittermandelarom
  • 500 g cottage cheese
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Äpplen
  • 3 röda äpplen
  • 50 g smör
  • 3 krm mald kanel
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 2682 kJ / 640 kCal

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer