Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter

3
0
Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter

Vad sägs om att servera asiatiska grisfötter till årets julbord? Det möra köttet från grisfötterna blandas till en mjuk terrin som får sällskap av friska toner från citrongräs och limeblad. Servera terinnen med en fräsch sallad på misomarinerade morötter och njut!

Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter

Ingredienser

8 bufféportioner
8 delade grisfötter
3 msk salt
5 l vatten

Koklag

5 l vatten
3 dl japansk soja
4 citrongräs
10 limeblad

Dressing

3 msk vit misopasta
2 msk farinsocker
2 msk japansk soja
2 msk neutral olja
2 tsk ättika (12%)

Sallad

300 g morötter
200 g rättika
4 salladslökar
100 g ärtskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Fakta

Varför äter vi grisfötter vid jul?
Det var på 1800-talet som julskinkan blev vanlig hos allmänheten med den traditionella favoriten var inte självklar för bondesamhället. Istället erbjöds andra färska delar som tog vara på hela den nyslaktade grisen och grisfötter är en av delarna som fortfarande serveras på julbord runtom i landet.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer