Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter
Vad sägs om att servera asiatiska grisfötter till årets julbord? Det möra köttet från grisfötterna blandas till en mjuk terrin som får sällskap av friska toner från citrongräs och limeblad. Servera terinnen med en fräsch sallad på misomarinerade morötter och njut!
Ingredienser
8 bufféportioner
8 delade grisfötter
3 msk salt
5 l vatten
Koklag
5 l vatten
3 dl japansk soja
4 citrongräs
10 limeblad
Dressing
3 msk vit misopasta
2 msk farinsocker
2 msk japansk soja
2 msk neutral olja
2 tsk ättika (12%)
Sallad
300 g morötter
200 g rättika
4 salladslökar
100 g ärtskott
Gör så här
Fakta:
Varför äter vi grisfötter vid jul? Det var på 1800-talet som julskinkan blev vanlig hos allmänheten med den traditionella favoriten var inte självklar för bondesamhället. Istället erbjöds andra färska delar som tog vara på hela den nyslaktade grisen och grisfötter är en av delarna som fortfarande serveras på julbord runtom i landet.
Varför äter vi grisfötter vid jul? Det var på 1800-talet som julskinkan blev vanlig hos allmänheten med den traditionella favoriten var inte självklar för bondesamhället. Istället erbjöds andra färska delar som tog vara på hela den nyslaktade grisen och grisfötter är en av delarna som fortfarande serveras på julbord runtom i landet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer