Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås
Servera din familj en middag fylld av olika smaker och läckerheter. Den möra filén får sällskap av en potatiskaka innehållande basilika och parmesan. Till detta servera du en gräddig sås med hint av citron och spröda stekta grönsaker.
Ingredienser
4 portioner
Parmesanpotatis
800 g skalad, mjölig potatis
1 kruka basilika
4 dl parmesan
2 äggulor
1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2 msk socker
3 msk färskpressad citronjuice
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
majsstärkelse
salt
svartpeppar
några droppar citronjuice
Kött
600 g filé
salt
peppar
Grönsaker
gul och grön zucchini
portabellosvamp
röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såsen blev totalt intetsägande när den väl kom ihop med köttet. Och visst går potatisen och göra en dag i förväg men resultatet efter uppvärmning är riktigt miserabelt och inget som rekommenderas, möjligen att man kan göra själva smeten dagen före men that's it. Totalt misslyckad nyårsmiddag.
Pontus
2021-12-31Hur länge ska " puckarna" vara i ugnen? Vilken temp?
Elsie
2020-01-24Hej Elsie! Vi har nu uppdaterat med ugnsvärme. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-28En smak upplevelse som uppskattades av alla i familjen. Denna rätt gör vi gärna om!
Ann-sofie
2010-01-10