Ostfylld parmakyckling med tomatsås

4
1
Ostfylld parmakyckling med tomatsås

Kycklingfiléer som fylls med prästost och sen lindas in i parmaskinka är festmat som efter lite pyssel sköter sig själv i ugnen. Den mustiga tomatsåsen blir bara godare om den lagas i förväg. Den ostfyllda parmakycklingen serveras sen med grönhydraten vegetariskt pytt som finns färdig att köpa.

Skriv ut
Ostfylld parmakyckling med tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

ca 150 g
prästost
4
kycklingfiléer
-
svartpeppar
4
skivor parmaskinka

Tomatsås

1
lök
1
vitlöksklyfta
4
tomater
1 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
3 dl
hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 tsk
balsamvinäger
2 msk
hackad färsk oregano
-
salt och peppar

Till servering

vegetarisk pytt

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anders

2015-01-17

Vego pytten var inget vidare. Tror att det varit mycket bättre med ugnsstekt klyftpotatis till Kycklingen var också ganska smaklös Men tomat såsen var mycket god, den skall vi nog använda till andra rätter!

Näringsvärde per portion

Energi 2771 KJ / 663 kCal
Fett 25 g
Salt 3.67 g
Kolhydrater 47 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept