Ostfylld parmakyckling med tomatsås
Kycklingfiléer som fylls med prästost och sen lindas in i parmaskinka är festmat som efter lite pyssel sköter sig själv i ugnen. Den mustiga tomatsåsen blir bara godare om den lagas i förväg. Den ostfyllda parmakycklingen serveras sen med grönhydraten vegetariskt pytt som finns färdig att köpa.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
ca 150 g prästost
4 kycklingfiléer
svartpeppar
4 skivor parmaskinka
Tomatsås
1 lök
1 vitlöksklyfta
4 tomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
3 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 tsk balsamvinäger
2 msk hackad färsk oregano
salt och peppar
Till servering
vegetarisk pytt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 663 kCal
Fett25 g
Salt3.67 g
Kolhydrater47 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vego pytten var inget vidare. Tror att det varit mycket bättre med ugnsstekt klyftpotatis till Kycklingen var också ganska smaklös Men tomat såsen var mycket god, den skall vi nog använda till andra rätter!
Anders
2015-01-17