Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

4
1
Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

Klassikern köttfärslimpa kryddas här med färsk oregano. Tillsammans med en paprikasallad med krämig fetaost i en vinägrett och fräsch vitlöksyoghurt har du en härlig middag att bjuda familjen på.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Färslimpa

1
ägg
1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1/2
kruka oregano
500 g
nötfärs

Paprikasallad

2
gröna paprikor
1
bifftomat
1/2
kruka oregano
150 g
fetaost
2 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger

Yoghurt

2 dl
matlagningsyoghurt (10%)
1
vitlöksklyfta

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Lena

2020-12-09

Enkel, gott och snabbt.

Näringsvärde per portion

Energi 3021 KJ / 720 kCal
Fett 34 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept