Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt
Klassikern köttfärslimpa kryddas här med oregano. Tillsammans med en paprikasallad med krämig fetaost i en vinägrett och fräsch vitlöksyoghurt har du en härlig middag att bjuda familjen på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Färslimpa
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g blandfärs
1 tsk torkad timjan
Paprikasallad
2 paprikor (gärna gul och orange)
1 tsk torkad oregano
150 g fetaost
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Yoghurt
2 dl matlagningsyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Tips
Du kan byta ut ägget mot 1 msk senap och blanda väl (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2391 KJ / 700 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g
Kommentarer
Vi tyckte att det var riktigt gott. Salladen gjorde vi en ny omgång av redan ett par dagar efter och kommer definitivt att göra fler gånger, väldigt gott!
Annelie
2024-01-19Smakade absolut ingenting, fetaosten hade med fördel smulats ner i färslimpan istället och bra mycket mer kryddor för att få smak.
Emelie
2024-01-15Blev riktigt gott med smakrik ugnsrostad tunnt skivad potatis till. Hade även hyvlad gurka i yoghurtsåsen.
Kristina
2024-01-14