Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

4
1
Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

Klassikern köttfärslimpa kryddas här med färsk oregano. Tillsammans med en paprikasallad med krämig fetaost i en vinägrett och fräsch vitlöksyoghurt har du en härlig middag att bjuda familjen på.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Färslimpa

1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 kruka oregano
500 g nötfärs

Paprikasallad

2 gröna paprikor
1 bifftomat
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Yoghurt

2 dl matlagningsyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Lena

2020-12-09

Enkel, gott och snabbt.

Näringsvärde per portion

Energi 3021 KJ / 720 kCal
Fett 34 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden