Färslimpa med paprikasallad och vitlöksyoghurt

Klassikern köttfärslimpa kryddas här med oregano. Tillsammans med en paprikasallad med krämig fetaost i en vinägrett och fräsch vitlöksyoghurt har du en härlig middag att bjuda familjen på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Färslimpa
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g blandfärs
1 tsk torkad timjan
Paprikasallad
2 paprikor (gärna gul och orange)
1 tsk torkad oregano
150 g fetaost
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Yoghurt
2 dl matlagningsyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:02:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2391 KJ / 700 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g

Kommentarer
15 stVi tyckte att det var riktigt gott. Salladen gjorde vi en ny omgång av redan ett par dagar efter och kommer definitivt att göra fler gånger, väldigt gott!
Annelie
Smakade absolut ingenting, fetaosten hade med fördel smulats ner i färslimpan istället och bra mycket mer kryddor för att få smak.
Emelie
Blev riktigt gott med smakrik ugnsrostad tunnt skivad potatis till. Hade även hyvlad gurka i yoghurtsåsen.
Kristina
God. Lite mer krydda kanske
Gun
Mycket gott!
Maria
Dålig smak eller rättare sagt dåligt kryddat
Helena
Smakade ingenting. Hade lika gärna kunnat äta en bit kartong.
Sandra
Väldigt gott, jag gjorde tzatziki istället och köttfärslimpa gjorde jag med dijonsenap och bacon övenanpå 10 minuter innan limpan var klart.
Kurt
Så gott och enkelt att göra.
Ulf
Jättegott! Enkelt och mycket goda tillbehör!
Louise