Ostfylld kalvfärsbiff med ugnsbakad potatis och glaserad lök
Ostfylld kalvfärsbiff med ugnsbakad potatis och glaserad lök är en helt makalös rätt. De goda kalvfärsbiffarna fyllda med ost är underbart saftiga och passar perfekt med den söta, glaserade löken. Ät dina biffar och lök med bakpotatis och en sallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g kalvfärs eller nötfärs
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
2 msk fransk senap
100 g cheddarost
2 msk smör eller margarin
Glaserad lök
1 rödlök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 msk olivolja
socker
2 bakpotatisar
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergoda & saftiga biffar, dock tror jag potatismos passar bättre till...
Bengt
2009-01-21Ett smidigt recept, enkelt att fixa till och jättegott. Jag tog emellertid och rev ner osten i smeten och blandade runt. Detta fungerade jättebra.
Ulla-britt
2007-01-30Lätta att göra. Håller ihop. Osten gör den festligare. Använde kalvfärs, den är i sig själv rätt färglös men detta blev kalas
Inger
2005-10-21