Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostfylld kalvfärsbiff med ugnsbakad potatis och glaserad lök

Ostfylld kalvfärsbiff med ugnsbakad potatis och glaserad lök är en helt makalös rätt. De goda kalvfärsbiffarna fyllda med ost är underbart saftiga och passar perfekt med den söta, glaserade löken. Ät dina biffar och lök med bakpotatis och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och skiva potatisen i 3 cm tjocka skivor. Lägg potatisen i en liten långpanna. Pensla potatisen med olja. Krydda med salt och peppar. Ställ mitt i ugnen i ca 200°C, ca 20 min eller tills potatisen är genommjuk.
  2. Blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 min. Arbeta i färsen, ägget och senapen. Forma biffar och gör ett hål i varje biff och fyll med en bit ost. Förslut ordentligt så osten stannar kvar vid stekning.
  3. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna och lägg över i en ugnssäker form. Ställ i ugnen med potatisen i ca 10 min.
  4. Glaserad lök: Skala löken och skölj purjolöken. Skiva lökarna. Fräs löken i matfettet och oljan i en stekpanna. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Servera biffarna med potatis, lök och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 100 g cheddarost
  • 2 msk smör eller margarin
Glaserad lök
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • socker
  • 2 bakpotatisar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan