Fisk under mimosatäcke | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk under mimosatäcke

Fisk under mimosatäcke är en fyllig, smakrik och grann fiskrätt som du lagar på ungefär 30 minuter. Mimosatäcket innehåller många fräscha och trevliga smaker och brukar uppskattas av de flesta. Fisken är god att servera med potatis och en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolök. Fräs den några minuter i margarin eller smör i en låg vid panna, t ex traktörpanna, och rör om.
  2. Strö över curry. Lägg på fiskfilé. Smula över fiskbuljongtärning och tillsätt vatten och salt.
  3. Låt småkoka i 8-10 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig.
  4. Hårdkoka äggen. Skala och pressa genom sikt eller durkslag. Blanda försiktigt med gräslök och rivet citronskal till mimosaströssel.
  5. Servera fisken med mimosaströssel över, kokt potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 600 g fiskfilé (t ex torsk, kolja eller gös)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1 tsk rivet citronskal
  • kokt potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan