Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ostbullar

Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak. Kan serveras med en ostskiva, men det är inget måste.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en degbunke gärna till en köksmaskin. Rör ut jästen med degspadet. Blanda ner salt, olivolja och ost. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 10 minuter. Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 15 lika stora bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C. 
  3. Garnering: Pensla bullarna med ägg och strö lite ost på bullarna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
  5. Servera brödet till t.ex. soppa och sallad eller som mellanmål.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller vatten.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med mjölk eller vatten istället.

Tips

Brödet går bra att frysa.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
Deg
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl kall mjölk eller vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • ca 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar 150 g)
  • ca 1 l vetemjöl special (1 l motsvarar ca 600 g)
Garnering
  • 1 dl ägg
  • ca 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer