Ostbullar

34
10
Ostbullar

Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak. Kan serveras med en ostskiva, men det är inget måste.

Skriv ut
Ostbullar

Ingredienser

ca 15 st

Deg

25 g
färsk jäst
5 dl
kall mjölk eller vatten
1 tsk
salt
2 msk
olivolja
ca 3 dl
riven lagrad ost (3 dl motsvarar 150 g)
12 dl
vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)

Garnering

1 dl
ägg
ca 2 dl
riven ost

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller vatten.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med mjölk eller vatten istället.

Receptet är uppdaterat nov 2020.

Gör så här

Tips

Brödet går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Ulrika

2021-05-28

Alexandra Superbra recept som ger helt fantastiska ostfrallor :)!! Är jättenöjd! Har redan blivit ett favoritrecept. Jag la till lite cayennepeppar i degen eftersom jag gillar lite extra sting :)!!

Ulrika

2021-05-28

Superbra recept som ger helt fantastiska ostfrallor :)!! Är jättenöjd! Har redan blivit ett favoritrecept. Jag la till lite cayennepeppar i degen eftersom jag gillar lite extra sting :)!!

Therése

2020-10-15

Alldeles för lite mjöl angett i receptet. Behövde jäsa mycket längre än 60 min. Använde Västerbottensost i smeten o vanlig riven uppepå.

Redaktionen ICAse

2020-11-03

Hej Therése! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Våra kockar har nu sett över receptet och vi har ökat mängden mjöl från 1 l till 12 dl. Hoppas att det blir goda ostbullar nästa gång! Hälsningar Elina

Testa liknande recept