Ostbullar

30
8
Ostbullar

Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak. Kan serveras med en ostskiva, men det är inget måste.

Skriv ut
Ostbullar

Ingredienser

ca 15 st

Deg

25 g
färsk jäst
5 dl
kall mjölk eller vatten
1 tsk
salt
2 msk
olivolja
ca 3 dl
riven lagrad ost (3 dl motsvarar 150 g)
12 dl
vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)

Garnering

1 dl
ägg
ca 2 dl
riven ost

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller vatten.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med mjölk eller vatten istället.

Receptet är uppdaterat nov 2020.

Gör så här

Tips

Brödet går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Therése

2020-10-15

Alldeles för lite mjöl angett i receptet. Behövde jäsa mycket längre än 60 min. Använde Västerbottensost i smeten o vanlig riven uppepå.

Redaktionen ICAse

2020-11-03

Hej Therése! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Våra kockar har nu sett över receptet och vi har ökat mängden mjöl från 1 l till 12 dl. Hoppas att det blir goda ostbullar nästa gång! Hälsningar Elina

Georges

2020-09-13

Generell reglel med vetemjöl vs vätska är 3/5 men jag undrar om alla recept är för varmluftsugn? 225 grader för varmluftsugn?

Redaktionen ICAse

2020-09-14

Hej Georges! Våra recept är generellt med över och under värme och om vi rekommenderar varmluft så skriver vi det i receptet. För detta recept är det 225°C över och under värme. Hoppas att du gillar ostbullarna! Hälsningar Elina

Marianne

2020-08-27

Fick ut 16 st normalstora bullar . Väldigt goda . Bra recept men mjölmängden stämmer inte fick sätta till ca 2 dl till . I min ugn tog bakningstiden 15 min inte 10 .Mvh Marianne

Testa liknande recept