Morotsfrallor

66
14
Morotsfrallor

Dessa morotsbröd är riktigt saftiga och supergoda. Riv morötter fint på ett rivjärn och rör ner i degen, det ger en fin saftighet och en fantastisk färg till brödet. För bästa resultat använd gärna vetemjöl special då blir frallorna så där skönt fluffiga men ändå med bra tuggmotstånd. Lycka till med bakningen!

Morotsfrallor

Ingredienser

20 st
3 dl finrivna morötter (ca 2 st)
6 dl vatten
50 g färsk jäst
1 msk olivolja
ca 14 dl vetemjöl special
1 msk salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per st och på torrvikten på brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Gunilla

2022-01-13

1 msk salt står det i receptet, är det flingsalt eller ”vanligt” salt?

Redaktionen ICAse

2022-01-13

Hej Gunilla! Står det bara salt, så menar vi vanligt salt annars skriver vi ut flingsalt. Lycka till med baket! Hälsningar Michelle

Andreas

2021-09-06

Enkelt att göra. Blev mycket nöjd!😀

Jeannette

2021-06-24

Mycket saftiga och goda! Fick till en fin deg! Lite flingsalt på bullarna innan gräddningen!☀️

Näringsvärde per portion

Energi 665 KJ / 159 kCal
Fett 2 g
Salt 1 g
Kolhydrater 31 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Baguette
Källarfranska
Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Krämbulle
Pitabröd med honung