Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Morotsfrallor

Dessa morotsbröd är riktigt saftiga och supergoda. Riv morötter fint på ett rivjärn och rör ner i degen, det ger en fin saftighet och en fantastisk färg till brödet. För bästa resultat använd gärna vetemjöl special då blir frallorna så där skönt fluffiga men ändå med bra tuggmotstånd. Lycka till med bakningen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna fint på ett rivjärn.
  2. Värm vattnet till 37°C.
  3. Blanda vatten, smulad jäst, olivolja och morötter i en bunke. Rör tills jästen blandats med vätskan.
  4. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en lös deg med maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand. Blanda i saltet på slutet.
  5. Täck bunken med plastfolie eller en bakduk. Jäs degen ca 40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250°C.
  7. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i ca 20 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt frallorna svalna på ett galler.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per st och på torrvikten på brödet.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 3 dl finrivna morötter (ca 2 st)
  • 6 dl vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 1 msk olivolja
  • ca 14 dl vetemjöl special
  • 1 msk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 665 kJ / 159 kCal