Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nyttigare hamburgerbröd

Jättegoda, hembakade hamburgerbröd med havregryn som bidrar med fibrer, lite extra nyttiga helt enkelt. Hamburgerbröden är bakade på hälften vetemjöl, hälften dinkelmjöl och den försiktiga sötman kommer från honung. Sprinklade med sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Värm vattnet till 37°C. Smula jästen i en degbunke gärna till en köksmaskin. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner salt, olja, honung, havregryn, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda ev. in resten av mjölet. Dela degen i 6 lika stora bitar (för 6 st). Forma till runda bullar och platta till något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  4. Garnering: Pensla bullarna med lite vatten och strö över sesamfrön.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6 st
Deg
  • 2 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 msk honung
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 2 dl dinkelmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
  • ca 2 1/2 dl vetemjöl special (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
Garnering
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan