Pålitlig ost och skinkpaj som passar vid alla tillfällen. Lunch, middag, matsäck och bjudning. Variera med kokt eller rökt skinka och olika smakstarka ostar. Sallad som tillbehör kan varieras efter tycke och smak.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett, ost och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan tomatsallad.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta recept har jag i en gamal kokbok från mormors tid, ”Annas mat”. Men med två skillnader på dem. Man ska förgrädda pajskalet med skinkan i pajformen, sen blandas osten med mjölken och äggen, med en handvisp. Pajfyllningen blir inte löst då! Utan fast och gott. Tips för utseendet på pajen; vänta med paprikapulvert tills sist! Ser så fint ut när man har det som dekoration, på pajen!
Emma
2023-05-13Fungerade Superbra!!!
Susanne
2023-04-07Jättegod . Tog var på lite kylskåps rester . Sista biten av julskinkan , lite grönkål samt ost bitar.
Catarina
2023-01-19